Šport > Nogomet
26 ogledov

Nova dodal zadetek k prvi zmagi Kölna

Milivoje Novaković Rajković Köln EPA
Köln je po pravi drami v četrtem kolu Bundeslige proti Hamburgerju prišel do prve letošnje zmage. Za gostujočo zmago s 4:3 je en zadetek prispeval tudi Milivoje Novaković (prvi prvenstveni zadetek), ki je tako kot Mišo Brečko odigral celotno srečanje. Bayern je s hat-trickom Maria Gomeza premagal Kaiserslautern.

Köln je po dveh porazih in neodločenem izidu v četrtem kolu Bundeslige prišel do prve letošnje zmage. Kozlički so svoje prve tri točke osvojili na gostovanju v Hamburgu, kjer so tamkajšnjega prvoligaša po pravi drami in dveh zadetkih v zadnjih šestih minutah ugnali s 4:3. Velik delež k zmagi je dodal tudi Milivoje Novaković, ki je v 49. minuti zadel za vodstvo z 2:1. Nova je s tem pred kvalifikacijskima obračunoma proti Estoniji in Italiji razveselil tudi slovenskega selektorja Matjaža Keka. Udarni napadalec slovenske reprezentance je tako kot Mišo Brečko odigral celotno srečanje.

Hamburger vodil, Köln lovil

Srečanje se je začelo povsem po željah domačih. Hambruger je povedel že v 11. minuti, potem ko je bil Mladen Petrić natančen iz najstrožje kazni, toda veselje ni trajalo dolgo. Adil Chihi je namreč že deset minut kasneje izenačil na 1:1 in s tem tudi postavil rezultat prvega polčasa. V četrti minuti drugega polčasa pa je udaril Novaković, ki je za vodstvo z 2:1 izkoristil podajo rezervista Lukasa Podolskega. Potem pa se je začela prava drama na Imtech Areni. Sprva so dvakrat zadeli domači in znova povedli s 3:2. Ko se je počasi bližal konec rednega dela, so domači nogometaši in tudi navijači že slavili prvo letošnjo zmago, a na koncu ostali brez nje. V 87. minuti je sprva zadel Christian Clemens in znova izenačil. Le minuto kasneje pa je bil natančen še Kevin McKenna (oba sta v igro prišla s klopi) in tudi postavil končni izid ter s tem nakazal nekoliko lepše čase za klub iz Kölna.


Gomez sam pokopal Kaiserslautern

Do tretje zmage v prvenstvu je prišel bavarski velikan, Bayern, s katero se je tudi prebil na prvo mesto lestvice. Največji nemški klub je gostoval pri Kaiserslauternu in ga odpravil s 3:0. Prvo ime srečanja je bil napadalec Mario Gomez, ki je zabil klasični hat-trick. Nemški reprezentant je svoj strelski šov začel v 37. minuti, ko je uspešno izvedel enajstmetrovko. V deseti minuti drugega polčasa je imel Gomez znova na voljo najstrožjo kazen, ki pa mu jo je Kevin Trapp ubranil, a je nato odbito žogo le uspel spraviti za njegov hrbet. Zadnji žebelj v krsto Kaiserslauterna pa je 26-letnik zabil v 69. minuti. Branilci naslova, nogometaši Borussie (D), so se z Bayerjem iz Leverkusna razšli brez zadetkov.

Prva nemška Bundesliga, 4. kolo:

Hertha Berlin : Stuttgart 1:0 (0:0)
Raffael (86)

Hamburger SV : Köln 3:4 (1:1)
Petrić (11/11-m), Rajković (60), Son (62); Chihi (21), Novaković (49), Clemens (87), McKenna (88)
Milivoje Novaković in Mišo Brečko (oba Köln) sta odigrala celotno srečanje. Oba sta si prislužila tudi rumeni karton.

Nürnberg : Augsburg 1:0 (0:0)
Esswein (76)

Freiburg : Wolfsburg 3:0 (2:0)
Barth (30), Jendrišek (40), Makiadi (59)

Kaiserslautern : Bayern München 0:3 (0:1)
Gomez (37/11-m, 55, 69)

Hoffenheim : Werder Bremen 1:2 (1:1)
Firmino (37); Arnautović (38), Rosenberg (83)

Bayer Leverkusen : Borussia Dortmund 0:0

Hannover : Mainz 1:1 (1:1)
Abdellaoue (30); Allagui (2)

Schalke 04 : Borussia Mönchengladbach 1:0 (0:0)
Raul (64)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.