Šport > Nogomet
20 ogledov

Dedić izbira klub: "Zdaj je vroč teden"

Zlatko Dedič (na fotografiji) bi nekaj minut pred koncem kmalu zabil nov velik z Boštjan Tacol
"Zdaj je vroč teden, vroč teden. Če se bo kaj zgodilo, se bo zgodilo v tem tednu," o svoji klubski prihodnosti pove Zlatko Dedić, ki letos za Bochum še ni igral, ker je na seznamu za prestop. Ob omembi Zaragoze in igranja v Primeri se le nasmehne. "Ja, zanimivo bi bilo."

Ne le Marko Šuler (Gent), nove sredine si želi še en slovenski reprezentant, napadalec Bochuma Zlatko Dedić. Ker je na tako imenovani transfer listi, to sezono za nemškega drugoligaša še ni igral. Kakšna je torej situacija, prestopni rok se počasi izteka? "Težko kaj povem. Zdaj je vroč teden, vroč teden. Če se bo kaj zgodilo, se bo zgodilo v tem tednu. Počasi se bo treba odločiti in zbrati tisto, kar je najbolje zame. Upam, da se bom pravilno odločil in mi bo Bochum pomagal. Česa konkretnejšega pa ne morem povedati, ker kot rečeno, teden je vroč," je v pogovor za Žurnal24 pripovedoval Dedić.

Je torej njegovega službovanja v Bochumu zagotovo konec? "Ne, ni čisto tako. Do 31. avgusta sem na transfer listi, kar pomeni, da si želim oditi, oni pa so me pripravljeni prodati. Upam, da najdemo rešitev, da bomo vsi zadovoljni. Če do tega do 31. ne bo prišlo, se vrnem v ekipo Bochuma in normalno oddelam svojo pogodbo do konca in se borim za svoje mesto v prvih 11, kot je bilo prejšnja leta," pojasnjuje Dedić, ki je redni član izbrane vrste Matjaža Keka in je na zadnji tekmi Slovenije z Belgijo v 84. minuti zamenjal Milivoja Novakovića.


In kam ga vleče? "Želja je veliko. Ni vse odvisno le od mene, veliko je odvisno tudi od Bochuma. Sedli bomo in našli rešitev, da bomo vsi zadovoljni. Je pa res, da časa ni več ostalo veliko. To se mora rešiti v tem tednu." Iz Zlatka smo poskušali izvrtati še kaj več. Po nemških medijih se omenjata Dresden in španska proligaška ekipa Zaragoza. "Ne morem komentirati kaj bolj konkretnega. Normalno je, da je prioriteta, da ostanem v eni od najboljših lig." A v Primeri bi bilo zagotovo zanimivo igrati, zadnja leta tam ni bilo veliko Slovencev? "(Smeh) Ja, zanimivo bi bilo. A česa podrobnejšega ne morem povedati," je v smehu pogovor sklenil Dedić.

Komentarjev 1
  • 1111 15:16 22.avgust 2011.

    ...zakaj ni zaigral?? poškodovan ali ni po nosu ekipi???? Dedo je odličen nogometaš...in tudi v reprezentanci bi ga moral Kek dat notri...ampak ima nas selektor dobre procente od Novakovića...ni to več šport...