Šport > Nogomet
12 ogledov

Cesar odločil, Šuler norel ob zamenjavi

boštjan cesar chievo 2010 EPA
Boštjan Cesar je zadel za napredovanje Chieva v četrto kolo italijanskega pokala. Svoj drugi ligaški gol letos je zabil Zlatan Ljubijankić, med strelce pa se je minuli konec tedna vpisal tudi Miran Burgić. Odmeva še reakcija Marka Šulerja o zamenjavi v 40. minuti. Ker ga trener daje na levi bočni položaj, želi slovenski reprezentant v nov klub.

Za slovenskimi legionarji je nov uspešen konec tedna. Teden dni pred začetkom italijanske Serie A je branilec Chieva Boštjan Cesar dokazal, da zna tudi zadeti. V tretjem kolu Cope Italie je v 12. minuti z edinim zadetkom zapečatil usodo Livorna. Italijanski pokal je dal možnost debija za novi klub Valterju Birsi in Siniši Andjelkoviću. Oba sta z Genoo oziroma Ascolijem dosegla zmagi.


Če Tim Matavž v tokratnem kolu nizozemske Eredivisie ni zadel, pa je bil drugič v sezoni uspešen Zlatan Ljubijankić. Dosegel je prvi zadetek na tekmi, ki je vodil v zmago Genta s 3:2 nad zadnjeuvrščenim Westerlojem. Zlatana zdaj čaka suspenz treh tekem, ki si jih je prislužil v prejšnjem kolu. V prvi postavi je ob Ljubijankiču začel tudi Marko Šuler, a bil zamenjan že v 40. minuti, jeze pa ni skrival (zamenjal ga je Matija Škarabot). Kot poroča belgijski časnik Nieuwsblad ni manjkalo kletvic, Šuler je bil besen, ker je vnovič moral igrati na levem bočnem položaju. "Nikoli do zdaj mi noben trener ni rekel, da sem levi bočni branilec." Pogodbo ima še do leta 2013, a želi drugam. "Ne želim vse sezone igrati na tem položaju. 110-odstotno iščem novi klub. Nisem si želel oditi, a položaj me je počasi prisilil, da zdaj razmišljam o tem." Iz kluba sporočajo, da lahko odide, če najde drug klub.


Med strelci se je znašel tudi Miran Burgić, ki igra za innsbruški Wacker (2:2). Zadel je z bele točke. To je bil prvi gol njegove ekipe po dobrih šestih urah. V Avstriji smo na delu videli tudi Mateja Mavriča, kar pomeni, da je poškodba gležnja, ki ga je z zelnic oddaljila za mesec dni, preteklost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.