Šport > Nogomet
28 ogledov

Šuler želi drugam: "Imam dve ponudbi"

Šuler je za Slovenijo igral 16 tekem in dosegel dva gola. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Ob nezadovoljstvu z igranjem na bočnem položaju Marko Šuler išče nov klub. "Sta dve konkretni, zelo dobri možnosti," je razkril za Žurnal24. Ker pa ima velik vpliv tudi družina, ne bo brezglavo hitel drugam. "Če bom ostal, bom pogodbo oddelal maksimalno."

Kletvice ob zamenjavi v 40. minuti, nezadovoljstvo, ker ga trener daje na levi bočni položaj, pa čeprav je osrednji branilec, in besede, da 110-odstotno išče novi klub. Tako pompozno belgijski mediji pišejo o položaju slovenskega reprezentačnega branilca Marka Šulerja pri Gentu. Kaj je res in kaj ne? Zavrteli smo Šulerjevo telefonsko številko.

Kaj se je dogajalo na sobotni tekmi? Ko vas je trener zamenjal, je bilo bojda kar nekaj kletvic?
Ne, ne, to je vse pretiravnje. Nič posebnega. Bila je malo slabša predstava. Jezen sem bil nase, na koga drugega nimam biti.


Težava naj bi bila, ker vas trener daje na levi bočni položaj. Zakaj? Se pogovarjata o tem?

Imela sva nekaj pogovorov. Prave razlage nisem dobil. Ne vem, zakaj. To je malo čudna situacija, zato malo bolj pospešeno iščem tudi druge variante. En teden je še časa. Tudi če ostanem tukaj, bom dal vsako tekmo stoodstotno, kamorkoli me bodo že dali. Je pa res malo čudno. Do zdaj je bilo kar nekaj poškodovanih, tako da je bilo razumljivo, zdaj pa se počasi vračajo. Ne vem. Bomo videli.

Je res taka velika razlika v vaši igri med igro štoperja ali bočnega branilca?
Je razlika, zagotovo. Malo moram gledati tudi na reprezentanco. Treba je gledati, kje si najboljši za ekipo. Sem centralni branilec, sicer bi me že kdaj prej postavili na levo stran. Lahko sicer odigram, a eno je igrati kakovostno vso sezono, drugo pa zakrpati luknje za par tekem.

Za enega od belgijskih medijev ste dejali, da 110-odstotno zapuščate Gent. Vztrajate pri tem?
Ti Belgijci res ogromno pretiravajo. Res si iščem klub in to Gent tudi ve. V prejšnjih prestopnih rokih mi niso pustili oditi. Takrat smo postavili rok, kdaj mi bodo šli na roke, in to je zdaj. Treba je gledati tudi ambicije, če bi šlo le za denar, bi lahko klub zapustil že pred mesecem dni. Tukaj so športni motivi, pa družina. Samo da bi menjal, v to ne bom šel, vse se mora postaviti na pravo mesto. Če se bo kaj našlo, super, sicer pa ostajam tukaj, saj imam še dveletno pogodbo. Če bom ostal, bom pogodbo oddelal maksimalno.

Klub vas je torej zdaj pripravljen spustiti?
To je bil dogovor že pred pol leta. Takrat so bile ponudbe, a so bile odškodnine previsoke. V tem prestopnem roku pa so rekli, da mi bodo šli bolj na roke. To je bilo torej dogovorjeno že pred vsemi temi problemi.


So kakšne posebne želje, kje bi radi igrali, ali želite le v klub, kjer bi bili osrednji branilec?

Ni samo to. So športni motivi, finančni motivi. Velik vpliv ima družina, z otrokom se je malo spremenilo. Sta dve konkretni, zelo dobri možnosti, a je treba še počakati. Je kar dosti zanimanja.

Lahko vsaj namignete, kdo vas želi, vsaj iz katere lige?
Ne, ne. Je bilo vedno preveč namigovanja. Počakajmo, pa bomo videli, bo potem presenečenje.

Arsenal ob vseh poškodbah nujno potrebuje branilca, to bi bila zanimiva izbira?
To je malo previsoko (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.