Šport > Nogomet
12 ogledov

United ponižal Arsenal - 8:2! City slavil 5:1!

premier league manchester arsenal 2011
1/29
Reuters
Edin Džeko nadaljuje z izjemno strelsko formo - na gostovanju Manchestra Cityja pri Tottenhamu je s štirimi zadetki torpediral Spurse na debiju Samirja Nasrija (5:1). Nekdanji topničar je na svoji prvi tekmi za novi klub zbral tri podaje. A če smo mislili, da je bila to strašljiva predstava, kaj potem reči na zmago Manchester Uniteda z 8:2 nad Arsenalom?

Šest ekip v bitki za naslov prvaka Anglije? Po tretjem kolu Premier League ne kaže več tako. Če je Tottenham proti Manchester Cityju klonil z 1:5, je še en londonski klub, Arsenal, pri Manchester Unitedu doživel pravo ponižanje - 2:8! Mrežo topničarjev je načel Danny Welbeck. Le štiri minute kasneje so imeli gostje priložnost za izenačenje, a je David de Gea ubranil strel z bele točke, ki ga je zelo slabo izvajal Robin van Persie. Kdor ne da, dobi. Ashley Young je z evrogolom le minuto kasneje povišal na 2:0. Pritisk rdečih vragov se je nadaljeval. S svojim 150. golom za United je na 3:0 s prostega strela povišal Wayne Rooney. Pred odmorom je Theo Walcott, edina svetla točka letošnjega Arsenala, sicer znižal na 1:3, v drugem polčasu pa se je potop londonskega moštva nadaljeval.

Rooney je dal še dva čudovita gola, po enega pa Luis Nani in Ji Sung Park, v sodnikovem podaljšku je za končnih 8:2 drugič zabil Young. Tekma pred 75.000 navijači na Old Traffordu je dala dva rekorda: rekordna zmaga Uniteda nad Arsenalom, obtem pa se je prvič v Premier League zgodilo, da je ena ekipa prve tri tekme sezone končala z vsaj igralcem manj (pri topničarjih je pordečel Carl Jenkinson).

Džeko zasijal kot diamant, Spursom petarda!

Bodo v bitki za naslov? Še kako. City je na gostovanju demoliral Tottenham, Edin Džeko pa je zabil kar štiri zadetke. Vse bi se sicer moralo vrteti okoli debitanta Samirja Nasrija, a ga je "bosanski diamant" povsem zasenčil, in to kljub temu, da je Francoz na svoji prvi tekmi za City zbral kar tri podaje. Spursi (Luka Modrić je začel tekmo) niso našli odgovora za robustnega Džeka, ki je skupaj z Nasrijem in Davidom Silvo z njihovo obrambo počel kar se mu je zahotelo, na koncu pa kot prvi nogometaš Cityja v zgodovini Premier League zabil štiri gole na eni tekmi. Svojo dobro aklimatizacijo na angleški nogomet je nadaljeval tudi Sergio Agüero z golom za 0:4 in citizensi so tako poslali resno sporočilo iz Londona - borili se bomo za naslov.

Drogba utrpel lažji pretres možganov

Nogometaš Chelseaja Didier Drogba, ki jo je grdo skupil ob sobotni zmagi modrih nad Norwichem (3:1), je že zapustil bolnišnico, utrpel pa je lažji pretres možganov. "Napadalec je utrpel lažji pretres možganov, klubska zdravniška služba pa bo v naslednjih dneh spremljala njegovo zdravstveno stanje. Chelsea lahko potrdi, da je Drogba po prvih pregledih že zapustil bolnišnico," so v soboto zvečer sporočili iz londonskega kluba.

Domače je v vodstvo že v šesti minuti tekme popeljal Jose Bosingwa. Za šok na Stamford Bridgeu je poskrbel Grant Holt v 63. minuti, potem ko je izenačil na 1:1. Sledil je rdeči karton gostujočega vratarja Johna Ruddyja, ki je nepravilno zaustavljal prodirajočega Ramiresa. Glavni sodnik tekme Mike Jones je takoj pokazal na belo točko in po menjavi, ko je v igro vstopil rezervni vratar Declan Rudd je Frank Lampard zanesljivo izvedel 11-metrovko za 2:1. Na končnih 3:1 je globoko v sodnikovem podaljšku - zaradi poškodbe vrata Didierja Drogbaja, ki so ga okrvavljenega odnesli na nosilih (v galeriji), je trajal kar 12 minut (!) - povišal debitant v dresu Chelseaja Španec Juan Mata, ki je v London prišel iz Valencie. Andre Villas Boas očitno prevzema Mourinhove navade, da doma ne izgublja.

Liverpool gladko do zmage nad Boltonom

Nogometaši Liverpoola še najprej kažejo dobro igro - tokrat so na domačem Anfieldu prišli do gladke zmage proti Boltonu (3:1). V 14. minuti tekme je za vodstvo domačih s plasiranim strelom z roba kazenskega prostora poskrbel Jordan Henderson, ki je med rdeče prišel pred začetkom letošnje sezone iz Sunderlanda. Kljub močni ofenzivi domačih in dveh izjemnih priložnostih Luisa Suareza pa redsem vodstva do konca prvega polčasa ni uspelo povišati. Na začetku drugega polčasa pa so le razrešili dvome o zmagovalcu, ko je naprej zadel slovaški branilec Martin Škrtel v 52. minuti tekme, nato pa je le minuto kasneje z natančnim strelom na 3:0 povišal Charlie Adam. Častni zadetek za goste je v sodnikovem podaljšku prispeval Ivan Klasnić.

Kljub temu da je na tekmi med domačim Blackburnom in Evertonom padel le en zadetek - zmage so se veselili gostje iz Liverpoola - je bila tekma polna zanimivosti. Tako so denimo varovanci Stevea Keana na domačem Ewood Parku zapravili kar dve enajstmetrovki! Prvo je v 47. minuti tekme po prekršku nad Maurom Formico zapravil David Hoilett, drugo pa je zapravil prav Formica, ki je tako kot prvo priigral tudi drugo najstrožjo kazen. Za neučinkovitost domačih je sledila kazen v sodnikovem podaljšku, ko je Mikel Arteta zabil za zmago Evertona. Iz 11-metrovke seveda. Blackburn brez osvojene točke po treh kolih tako ostaja na zadnjem, 20. mestu.

Angleška Premier league, 3. kolo:

Aston Villa : Wolverhampton 0:0

Wigan Athletic : Queens Park Rangers 2:0 (1:0)
Di Santo (41, 66)

Blackburn Rovers : Everton 0:1 (0:0)
Arteta (90/11-m)

Chelsea : Norwich City 3:1 (1:0)
Bosingwa (6), Lampard (82/11-m), Mata (90); Holt (63)
RK: Ruddy (81/Norwich)

Swansea : Sunderland 0:0

Liverpool : Bolton Wanderers 3:1 (1:0)
Henderson (15), Škrtel (52), Adam (53); Klasnić (90)

Newcastle : Fulham 2:1 (0:0)
Best (48, 66); Dempsey (88)

Tottenham Hotspur : Manchester City 1:5 (0:2)
Kaboul (68); Džeko (34, 41, 55, 90), Agüero (60)

West Bromwich Albion  : Stoke City 0:1 (0:0)
Shotton (90)

Manchester United : Arsenal 8:2 (3:1)
Welbeck (22), Young (28, 90+2), Rooney (41, 64, 81/11-m), Nani (67), Park (70); Walcott (45+2), Van Persie (74)
RK: Jenkinson (Arsenal/77)
De Gea je Van Persieju ubranil 11-metrovko (26).

Komentarjev 3
  • fihner 20:05 28.avgust 2011.

    Zanima me in to še kar, koga bo zdaj krivil Wenger! Mogoče trava, teren ali pa sodniki? Nekdo vendar mora biti kriv, mar ne? Mogoče moja soseda, ki navija za MU? Kolikor privoščim zmago United-a, toliko tudi katastrofo Arsenala!

  • jurij 18:46 28.avgust 2011.

    Jebeš zemlju koja bosne nema.

  • JackD 18:31 26.avgust 2011.

    Joj, tale Fergie je pa tudi čuden. Saj je dober trener, samo izjave ma pa čisto mimo. Celotna premier liga vidi, da ima FA najraje ManU. Polovica sodnikov navija za njih. Na derbi med Liverpoolom in Manchestrom pa dajo najraje ...prikaži več Webba, za katerega vsi vedo, da sovraži Liverpool in ljubi ManU. Samo Fergie in navijači ManUja mislijo, da je liga proti njim...