Šport > Nogomet
34 ogledov

Tim podpisal za PSV, Dedić v Dynamo

Tim Matavž je dal dva gola. Drugega za podaljšek. A so vseeno izgubili. (Foto: E EPA
Nizozemski prvoligaš PSV Eindhoven je tudi uradno sporočil, da je napadalec slovenske nogometne reprezentance Tim Matavž postal njihov novi napadalec. Cena je na koncu s sedmih padla na šest milijonov evrov, potem ko se je včeraj zdelo, da je dogovor padel v vodo. PSV je v Slovenijo poslal zdravnike, ki so pred uradno potrditvijo prestopa pregledali Primorca. Medtem se Zlatko Dedić seli v Dynamo Dresden.

Saga o prestopu Tima Matavža iz Gröningena v PSV Eindhoven se sicer ne more primerjati s tisto o Cescu Fàbregasu, Arsenalu in Barceloni, toda napadalec slovenske reprezentance bo po nekaj tednih mučnih pregovarjanj, prekinitev pogovorov in ponovnih dogovorov vseeno zelo zadovoljen, da sta oba kluba po poročanju nizozemskih medijev na zadnji dan prestopnega roka vendarle našla skupni jezik. Matavž se bo v mesto luči preselil za pet sezon in šest milijonov evrov, od uradne potrditve prestopa pa ga je v sredo ločil le še uspešno opravljen zdravniški pregled. Na Nizozemskem pravijo, da se je le-ta zgodil v Ljubljani, kamor so krenili klubski zdravniki rdeče-belih, Matavž pa je bil z reprezentanco seveda na Ptuju.

Poklicali smo torej v tabor slovenske reprezentance, vendar tam zapisov niso želeli komentirati. Dejstvo pa je, da se zdravniški pregled prav gotovo ne bi/bo mogel zgoditi brez njihovega dovoljenja. Ena skrbnic Matavževe kariere, mama Doris, pa ima izklopljen mobilni telefon.

Dedić v Dynamo

Zlatko Dedić bo do konca sezone kot posojen nogometaš Bochuma igral za nemški drugoligaški klub Dynamo Dresden. Tako 26-letnik še naprej ostaja v nemški drugi ligi, saj je zadnji dan prestopnega roka z Dresdnom podpisal enoletno pogodbo - do 30. junija 2012 -, so zapisali na spletni strani Dynama. "Zelo sem zadovoljen s prestopom v Dynamo. V Dresdnu bom izkoristil priložnost in se vrnil na raven, ki sem jo že kazal. Od prvega dne bom dal vse od sebe, da pomagam klubu do uspeha," je dejal Dedić za spletno stran novega kluba.

"Naslednjih enajst dni bom izkoristil za to, da se bom čim prej prilagodil novim soigralcem. Že kmalu pa me čaka tekma proti Bochumu, kar bo zame svojevrsten izziv," je še dodal slovenski reprezentant, ki pa ga selektor Matjaž Kek za tekmi proti Estoniji in Italiji ni vpoklical v izbrano vrsto. Dynamo Dresden nove sezone ni najbolje začel. V prvih šestih krogih je zbral le štiri točke in je trenutno na 15. mestu prvenstvene razpredelnice.

Mörec v Den Haag

Mitja Mörec, ki je v minuli sezoni igral v vrstah danskega prvoligaša Lyngbyja, se seli na Nizozemsko. Nekdanji slovenski reprezentant bo novi soigralec zdajšnjega reprezentanta Aleksandra Radosavljevića pri Den Haagu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.