Šport > Nogomet
19 ogledov

Matavž (zaenkrat) ne bo prestopil!

Tim Matavž se podaja na jug Italije. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Direktor Groningena Hans Nijland je dober dan pred iztekom poletnega prestopnega roka dejal, da do prodaje slovenskega nogometaša Tima Matavža PSV-ju ne bo prišlo. Prav tako v Groningen ne bo prestopil David Texeira, reprezentant mlade urugvajske reprezentance.

Po prvih informacijah nizozemskih medijev naj vodstvo kluba ne bi odobrilo zneska, ki bi ga PSV moral plačati Groningenu za prestop slovenskega reprezentanta. To je potrdil tudi direktor Groningena Hans Nijland. "Okoliščine so privedle do prekinitve pogajanj s PSV-jem. PSV ni oziroma ne bo mogel plačati toliko, kot je bilo dogovorjeno. In čeprav še ni sreda polnoč in so se v nogometu zgodile že bolj nore stvari, domnevamo, da je prestop Tima Matavža zaprto poglavje." Ker do prestopa Matavža ni prišlo, je na hladnem ostal tudi urugvajski napadalec David Texeira, ki je bil v Groningenu prvotno načrtovan kot zamenjava za Šempetrčana.

Matavž sicer o prestopu ni želel govoriti

"Vesel sem, da je Tim zdrav, da je s svojo kvalitetno igro in goli zainteresiral takšne klube, o katerih se govori. To je samo dokaz neke kvalitete. Saj ga samo zato, ker je simpatičen fant, ne bo kupil noben velikan. Je pa zelo simpatičen," je o morebitni selitvi Matavža v PSV, ki ima že 21 naslovov nizozemskega prvaka, pa tudi nekaj evropskih lovorik, dejal selektor Matjaž Kek. "Vesel sem, da fantje zaključujejo tudi nekaj tistih zadev, kar se tiče prestopnih rokov. Konec avgusta so to lahko nerodne zadeve." Še naprej ni jasna prihodnost Marka Šulerja (Gent) in Zlatka Dedića (Bochum), ki pa ga tokrat ni v reprezentanci. Prestopni rok se konča opolnoči s srede na četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.