Šport > Nogomet
21 ogledov

Skubic: "Vse bom naredil za Ligo prvakov"

nejc skubic interblock interblock.eu
Nadarjeni 22-letni slovenski nogometaš Nejc Skubic se ni zadovoljil z igranjem za Interblock v drugi slovenski ligi in se tako odpravil v neznano - v romunski Galati. Za zdaj še trka na vrata prve ekipe udeleženca letošnje sezone Lige prvakov. Poklicali smo ga, da bi nam povedal, kako je biti član romunskih državnih prvakov.

V Romuniji ste že dva meseca. Kako ste se privadili na povsem nov svet?
Zagotovo je drugače. Sčasoma se navadiš. Na začetku je bilo kar težko. Zdaj sem dobil tudi stanovanje. Imam tudi štiri srbske soigralce, ki mi pomagajo, predvsem glede komunikacije.


Kako se pogovarjate?

Nekaj nogometnih romunskih besed sem se že naučil. Trenerja že kar nekaj razumem. Glede tistega, česar ne razumem, pa vprašam Srbe in mi prevedejo.

Galatija, vzhodne Romunije, v Sloveniji ne poznamo prav dobro. Kako je sploh tam?
V primerjavi s Slovenijo je Romunija zelo neurejena država. Tole mesto je daleč za Ljubljano. Okolica je precej onesnažena. Ni ravno lepo, a saj se privadiš. Na začetku pa kar malo čudno pogledaš.

Greva k nogometu. Kakšna bi bila primerjava med vašim prejšnjim klubom Interblockom in zdajšnjim Galatijem?
To sta pa dva svetova v obratni smeri. V nogometu gledajo na vsako malenkost. Vse je bolj organizirano. Igra je bolj agresivna, igra se hitrejši nogomet. Romunska liga v svetu kotira visoko. Že na treningu je vse bolj profesionalno. Vsi se dokazujejo, ker bi radi igrali.

Kako ste se sploh znašli v Galatiju?
Zelo spontano, nepričakovano. Sprva nisem imel nobene konkretne ponudbe. Podpisal sem novo pogodbo z Interblockom, če bi se šlo v prvo ligo, a smo doživeli razočaranje. Nismo šli naprej. Bil sem zelo negotov. Ko sem z dopusta prišel na trening, me je poklical nekdanji trener Lalović. Vprašal me je, ali bi šel igrat v Romunijo. Normalno, da bi šel, sem mu rekel. Nato pa se je v treh dneh vseh odvilo. Dobil sem letalsko karto, z njimi sem šel na priprave na Nizozemsko. Z njimi sem bil en teden in nato smo se zmenili za pogodbo.

Za člansko ekipo še niste debitirali. Kako kaže za naprej? Kdaj bo trener računal na vas?
Trener je z mano zadovoljen. Težko je novemu igralcu, ki pride v šampionsko ekipo. Prednost imajo igralci, ki so lani osvojili romunsko prvenstvo. Kot so mi povedali, bodo pozimi začeli nekaj prodajati. Jaz na treningih dajem vse od sebe, pa bomo videli, kdaj me bo trener uvrstil v prvo ekipo. Imamo tukaj tudi drugo ekipo, ki je namenjena nam, ki še nismo v prvi ligi, tako da ne izgubimo ritma tekem.


Oțelul Galați je spomladi prvič osvojil romunsko ligo in zdaj bo prvič igral prestižno Ligo prvakov. Vi prvo ekipo zdaj že poznate, kakšne so vaše možnosti?

Ko sem prišel, sem bil zelo presenečen nad ekipo. V igri delujejo zelo disciplirano. Trener ima zanimive zamisli, vsak igralec ima svojo vlogo. Na igrišču delujemo zelo dobro, še posebej v fazi obrambe. Verjamem, da smo dobili solidno skupino. Manchester United je nagrada. Z Baslom se lahko borimo za tretje mesto, pa tudi z Benfico imamo možnosti. Verjamem, da lahko zasedemo vsaj tretje mesto.

Vaša želja zagotovo je, da bi nekega dne zaigrali v Ligi prvakov?
Vsak nogometaš sanja, da enkrat nastopi v največjem klubskem tekmovanju. Tudi jaz sem od malega sanjal, da bi igral v Ligi prvakov. Vse bom naredil, da mi to uspe.


Igrali ste za mlado slovensko reprezentanco, menite, da se lahko prebijete tudi do članske?

Članska reprezentanca mi je zagotovo cilj, a počasi. Zdaj sem prišel sem, v tujino. To je nov začetek dokazovanja. Zdaj moram trdo delati, da bi nekega dne prišel v našo člansko reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.