Šport > Nogomet
2858 ogledov

Zvezdnik izustil nagnusno izjavo o umrlem kolegu

Arturo Vidal Profimedia Arturo Vidal.
Zaradi komentarja je Arturo Vidal požel številne kritike.

Čilski nogometni reprezentant Arturo Vidal, ki je v pestri karieri igral za klube v najmočnejših ligah v Nemčiji, Italiji in Španiji, je tostran Atlantika povzročil ogorčenje z neprimernim komentarjem o nekdanjem nemškem reprezentančnem vratarju Robertu Enkeju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Slednji je leta 2009 storil samomor.

Vidal se je na platformi Twitch v neposrednem prenosu razgovoril o svojih dosežkih v nemški nogometni ligi. Konkretno je omenil zadetek za Bayer Leverkusen, katerega član je bil takrat, na tekmi bundeslige leta 2007 proti Hannovru. Čuvaj mreže Hannovra je bil takrat zdaj že pokojni nemški reprezentant Enke.

"To je bil moj prvi gol v Evropi z Bayer Leverkusnom. Hej, vratar je potem trpel za depresijo in se je ubil," je udaril Vidal. Z nepremišljeno izjavo je spomnil na tragično usodo nemškega vratarja, ki si je novembra 2009 vzel življenje. Kasneje se je sicer izkazalo, da je več let trpel za depresijo.

Vidal si je znova pridobil veliko medijske pozornosti, vendar pa je s povsem neprimerno pripombo požel zgolj negativno publiciteto.

Zavil se je v molk

Vidala, ki je igral za Leverkusen v sezonah od 2007 do 2011, nosil pa je tudi majice Bayerna iz Münchna, Juventusa, Barcelone in milanskega Interja, so obsodili številni uporabniki družbenih omrežjih, njegova izjava pa je naletela na zelo kritičen odziv tudi v medijih.

Španski športni časnik Marca je Vidala označil za "nagnusnega", italijanska Gazzetta dello Sport pa je zapisala: "Obstajajo izjave, ki jih obžalujete takoj, ko jih izgovorite. Ta stavek Artura Vidala je med njimi."

Vidal, ki trenutno zdaj igra v Curitibi za brazilski klub Athletico Paranaense, se je zavil v molk in se ni odzval na komentarje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 06:53 25.avgust 2023.

    Dokaz,da imajo nogometaši kratko pamet!!!

  • sam1 16:49 24.avgust 2023.

    Dokaz,da pri nekaterih spretne noge in možgani nimajo nič skupnega.....