Šport > Nogomet
20167 ogledov

Atalanta pred razpadom, Iličić in Gomez povzročila kaos

josip iličić gaasperini Epa
V zakulisju italijanskega prvoligaša, ki se je sinoči uvrstil v osmino finala lige prvakov, prihaja do vse hujših nesoglasij.

Moštvo Josipa Iličića se je sinoči še drugič zapored uvrstilo v osmino finala lige prvakov. Varovanci Gian Piera Gasperinija, ki si v zadnjem krogu skupinskega dela niso smeli privoščiti poraza, so v odločilni tekmi premagali Ajax (0:1).

Edini zadetek na tekmi je v 85. minuti dosegel Luis Muriel, Atalanta pa si je vnovično uvrstitev v izločilne boje zagotovila kot drugouvrščena ekipa v skupini D.

Samir Handanović Inter Šahtar Liga prvakov Šport Oblak in Iličić napredovala, dramatično slovo Handanovića

Moštvo iz Bergrama je bilo v zadnjih dveh letih eno najlepših presenečenj tako na evropksi kot na italijanski nogometni sceni.

Po visokem tretjem mestu ob koncu lanske sezone Serie A jim letos ne kaže tako dobro, saj so trenutno šele na devetem mestu. Na Pirenejskem polotoku se Iličiču in druščini ne pripisuje velikih možnosti za osvajanje lovorik, imajo pa zato lepše izhodiše v Evropi, kjer so vse niti še vedno v njihovih rokah.

 | Avtor: Epa Epa
Prihodnost kluba pa vse bolj ogrožajo nesoglasja v slačilnici, ki so vrhunec dosegla po tekmi petega kroga LP, na kateri je Atalanta doma iztržila le točko proti Midtyjyllandu (1:1).

Takrat je Gasperini ob polčasu na klop potegnil Alejandra Gomeza in ga zamenjal z Iličićem. Pred tem je želel argentinskega napadalca premakniti na desno stran igrišča in s tem prevetriti napad, vendar ga Gomez ni upošteval, zato je preostanek tekme presedel na klopi.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi v garderobi prišlo do hudega spora, vse skupaj pa je vodilo v skorajšnji pretep Gasperinija in Gomeza, katerega je pomagal preprečiti prav Iličić.

Josip Iličić O reprezentanci Šport "Počutim se kot Hrvat in Bosanec... Toda Slovenija mi je dala vse!"

Vloga slovenskega reprezentanta v samem sporu sicer ni ravno zanemarljiva, saj naj bi obrnil hrbet trenerju in se postavil na stran soigralca. Razjarjeni Gasperini je po tekmi z Midtyjyllandom ponudil svoj odstop, vendar ga v klubu niso sprejeli.

"Prepiri so del vsakdanjega življenja. Gasperini in Gomez ostajata. V letošnji sezoni smo doživeli neverjetna čustva, ta tekkma je dokaz, da smo naredili zgodovinski rezultat," je po zmagi nad Ajaxom dejal predsednik Luca Percassi.

Govorice o nesoglasjih so se pojavile že sredi tedna, ko Gasperini na seznam igralcev za ligaško tekmo z Udinesejem ni imenoval ne Iličića ne Gomeza. Obračun Serie A je bil kasneje prestavljen zaradi obilnega dežja.

Gomez je na tekmi z Ajaxom odigral polnih 90 minut, medtem ko je Iličić ostal na klopi.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Detel5ica 18:45 10.december 2020.

    Od kdaj pa je Italija na Pirinejskem polotoku???