Šport > Nogomet
20 ogledov

Atlético kupil francoski klub

Vicente Calderon Atletico Madrid Bayern Liga prvakov EPA
Pri madridskem Atléticu, finalistu Lige prvakov, v katerem ima eno glavnih vlog na igrišču tudi slovenski vratar Jan Oblak, bodo v prihodnosti talente morda iskali kar v svojem podružničnem klubu. V takšni vlogi bi se lahko znašel francoski drugoligaš Lens, ki ga je kupil španski klub.

Atlético Madrid je v ponedeljek uspešno dokončal nakup oziroma prevzem kluba, ki je zaradi dolgov bankrotiral. Lens je bil leta 1998 še francoski prvak, v zadnjih letih pa je finančno povsem strmoglavil. Leta 2011 je izpadel v drugo ligo, se 2014 sicer vrnil, a je vodstvo francoske lige takrat preprečilo njegove nastope v elitni ligi zaradi finančnih nepravilnosti.

Zanimivo je, da bo prenovljeni stadion Lensa gostil tudi tekme bližnjega evropskega prvenstva v Franciji, kar bo edino drugoligaško prizorišče tekmovanj v Franciji.

Spoštovali bodo tradicijo

Atlético je nakup Lensa izpeljal s pomočjo luksemburškega podjetja, ki je v večinski lasti Ignacia Aguilla, enega od članov upravnega odbora madridskega kluba. Podjetje je po novem lastnik 65 odstotkov francoskega kluba, preostalih 35 odstotkov pa je neposredno v lasti španskega kluba.

"Upam, da bomo v klub prinesli nekaj našega znanja iz Atlética. Cilj pa je seveda napredovanje v prvo ligo," je potem, ko je pristojno francosko sodišče dovolilo prodajo, dejal novi lastnik Ignacio Aguillo in dodal, da bodo novi lastniki spoštovali tradicijo Lensa.

Zdajšnji dolgovi Lensa znašajo približno 12 milijonov evrov, pred leti pa ga je že skušal reševati azerbajdžanski podjetnik Hafiz Mamadov; ta je leta 2013 vložil 20 milijonov evrov, še ene finančne injekcije, ki bi rešila klub pred stečajem, pa ni zmogel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.