Šport > Nogomet
19 ogledov

Barça pri Krhinu prišla do lovorike

Luis Suarez Barcelona EPA
V zadnjem kolu španskega prvenstva je Barcelona z zmago v Granadi (0:3) osvojila naslov prvaka. Real Madrid je kljub zmagi pri Deportivu (0:2) ostal točko za Katalonci.

Nogometaši Barcelone so prišli do svojega 24. prvenstvenega naslova, drugega zaporednega. Potem, ko so Katalonci pozimi zanesljivo vodili za več kot deset točk je spomladi sledil padec forme, na zadnjih petih tekmah pa so zabeležili popoln izkupiček in prišli do lovorike. Slednjo so potrdili z zmago v Granadi (0:3) v zadnjem kolu, Rene Krhin je pri Andaluzijcih sedel na klopi.

Granada si je že pred zadnjim kolom zagotovila obstanek in bo tudi v prihodnji sezoni igrala med špansko elito. Med drugoligaše se seli Levante, v nedeljo pa se bosta poslovila še dva od trojice Sporting Gijón - Getafe - Rayo Vallecano.

Večino dela je Barça opravila že v prvem polčasu. V 22. minuti je mrežo domačih načel Luis Suárez po preboju boka in podaji Jordija Albe, Urugvajec je v 38. minuti z glavo podvojil prednost, potem ko ga je našel Dani Alves. V 86. minuti je dokončal svoj hat-trick. tokrat je asistenco prispeval Neymar

Suárez se je okitil tudi z naslovom najboljšega strela La Lige, zabil je 40 zadetkov. To pomeni, da bo osvojil tudi Zlati čevelj za najboljšega strelca evropskih lig.

Pirova zmaga Reala

Cristiano Ronaldo Real Madrid | Avtor: EPA EPA

Real Madrid je kljub zmagi pri Deportivu (0:2) ostal brez naslova, na katerega je začel upati po porazih Barcelone v pomladnih mesecih. Tolažbo bo "beli balet" iskal 28. maja, ko bo v finalu Lige prvakov igral proti mestnemu tekmecu Atléticu.

V Galiciji so Madridčani že po prvem polčasu vodili z dvema zadetkoma naskoka. V sedmi minuti je po akciji Garetha Bala in Karima Benzemaja Cristiano Ronaldo zadel prvič, po podaji Tonija Kroosa s kota v 25. minuti pa z glavo še drugič.

Oblak uspešno zaključil sezono

Madridski Atlético, za katerega je Jan Oblak branil vso tekmo, je doma premagal Celto (2:0) in z 88 točkami zasedel končno tretje mesto.

23-letni Oblak, ki je kar na 24 tekmah ohranil mrežo nedotaknjeno, je s skupno 18 prejetimi zadetki na 38 tekmah izenačil rekord Paca Liana, takrat je branil za Deportivo, iz sezone 1993/94 po številu najmanj prejetih zadetkov v eno sezoni elitne španske lige.

La Liga. 38. kolo:

Granada - Barcelona 0:3 (0:2)
Suárez 22., 38., 86.

Deportivo La Coruña - Real Madrid 0:2 (0:2)
C. Ronaldo 7., 25.

Valencia - Real Sociedad 0:1 (0:0)
Oyarzabal 94.

Athletic Bilbao - Sevilla 3:1 (2:0)
Aduriz 11., 31., R. García 71.; Muñoz 55.
RK: Rico (Bilbao) 90.; Kolodziejczak (Sevilla) 58

Atlético Madrid - Celta Vigo 2:0  (0:0)
Torres 51., Griezmann 54.

Nedelja:
Málaga - Las Palmas
Espanyol - Eibar
Real Betis - Getafe
Sporting Gijón - Villarreal
Rayo Vallecano - Levante

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.