Šport > Nogomet
17 ogledov

Atlético Nacional drugič celinski prvak

Atletico Nacional EPA
Nogometaši kolumbijskega Atlética Nacionala iz Medellina so novi južnoameriški nogometni prvaki.

V povratni tekmi finala so Kolumbijci z golom Miguela Borje v deveti minuti z 1:0 premagali veliko presenečenje, ekvadorski Independiente del Valle, in se s skupnim izidom 2:1 veselili svojega drugega naslova v tem tekmovanju.

Prvega so osvojili leta 2004, ko so za prvi kolumbijski naslov v zgodovini premagali argentinskega velikana Boco Juniors. Kolumbijci so na prestolu zamenjali argentinski River Plate, ki je lani v finalu ugnal mehiški Tigres.

Prvič po 1991

Letošnji finale je bil prvi po letu 1991, v katerem ni bilo nobenega predstavnika treh južnoameriških velesil (Argentina, Brazilija, Urugvaj). Boco Juniors in River Plate je izločil prav Indenpendiente del Valle, sicer šele sedem let ekvadorski prvoligaš.

Edini strelec finala je bil 23-letni Borja, ki je v klubu le en mesec, junija je namreč prestopil iz Santa Feja. Napadalec, ki ima za sabo neuspešno evropsko avanturo pri Livornu, je bil junak že v polfinalu, v katerem je Sao Paulu zabil štiri gole, po dva na vsaki od dveh tekem. Borja bo s kolumbijsko reprezentanco nastopil tudi na olimpijskih igrah.

Copa Libertadores, finale (povratna tekma):

Atlético Nacional - Independiente del Valle 1:0 (1:0) /1:1/
Borja 9.

/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.