Šport > Nogomet
12 ogledov

Atlético ostal drugi klub Madrida: na derbiju 1:1

barcelona tello messi
1/34
EPA
Atlético Madrid ostaja drugi klub španske prestolnice, potem ko je doma remiziral z Valencio in ostal tretji (1:1). Lionel Messi je z golom Celti Vigu v 73. minuti postavil nov mejnik, saj je zadel na 19 zaporednih obračunih Primere División (2:2). Spodrsljaja Kataloncev ni uspel izkoristiti madridski Real, ki je na gostovanju v Zaragozi prav tako iztržil le točko (1:1).

Real Madrid je imel lepo priložnost, da zniža zaostanek za Barcelono, ki je remizirala proti Celti de Vigo, vendar so Madridčani na gostovanju pri Zaragozi uspeli iztržiti le točko (1:1). Tekma se ni začela po željah galaktikov, saj so domači že v šesti minuti povedli po strelu Rodrija, ki je v dvoboju ena na ena premagal Diega Lópeza.

V nadaljevanju je po podaji Marcela z volejem poskušal Cristiano Ronaldo, ki pa ni našel poti v mrežo. Beli balet ni izgledal najbolj prepričljivo in Rordi bi kmalu še povišal vodstvo Zaragoze. V 27. minuti je po prostem strelu Luke Modrića neuspešno posredoval Roberto Jimenes, priložnost za izenačenje pa je imel Pepe, ki ga je v zadnjem trenutku zaustavil Glenn Loovens.

Real je poskušal z dolgimi podajami, taktika pa se je obrestovala v 38. minuti, ko je po podaji Pepeja domačo obrambo prebil Ronaldo in z nizkim strelom premagal Roberta. Dve minuti kasneje je z glavo dobro meril Michael Essien, z izjemno reakcijo pa se je izkazal domači vratar.

V začetku drugega polčasa je Roberto ubranil strel Ronalda, odbito žogo pa je v vratnico nastreljal Marcelo. José Mourinho je kmalu reagiral in na igrišče poslal Samija Khediro, Ángela Di Mario in Mesuta Özila, ki pa tehtnince niso uspeli prevesiti korist galaktikov.

V zaključku tekme je točko Reala rešil López, ki je zaustavil poskus Helderja Postige. Real tako za Barço še vedno zaostaja za 13 točk, medtem ko bo imel Atlético že v nedeljo priložnost, ponovno prevzame drugo mesto v La Ligi.

Messi ugnal Celto, Barça pač ne

Lionel Messi je resda zadel že na 19. zaporednem obračunu v španski nogometni ligi, kar pa ni bilo dovolj za zmago Barcelone proti Celti de Vigo.

Nogometaši Celte so se dobro zoperstavili vodilni ekipi La Lige in v 38. minuti povedli z golom Natxa Inse. Barça je odgovorila še pred koncem prvega polčasa, ko je po podaji Lionela Messija izenačil Cristian Tello. Argentinec je v 73. minuti Katalonce popeljal v vodstvo in kazalo je, da se obeta še enga rutinirana zmaga varovancev Tita Vilanove. Dve minuti pred koncem rednega dela pa je veselje Balugrane s strelom z glavo pokvaril Borja Oubiña.

Pred prihajajočo tekmo s PSG je trener Jordi Roura v začetno postavi vpoklical Marca Bartro, Martina Montoyo, Alexa Songa in strelca prvega zadetka Tella. Celta je ''povedla'' v 12. minuti, ko je žogo v mrežo pospravil Augusto Fernandez, vendar je zadetek razveljavila dvignjena sodniška zastavica.

Trmasta obramba domačih je Barçi preprečila, da bi si ustvarila konkretno priložnost. Z nekaj lepimi obrambami se je izkazal gostujoči vratar José Pinto, nogometaši obeh strani pa so se v nekem trenutku pritoževali zaradi nedosojene enajstmetrovke.

Sedem minut pred koncem prvega polčasa je obrambi Kataloncev pobegnil Fabian Orellana, ki ni streljal kaj prida, nato pa je z neposredne bližine v polno zadel Insa. Barça je odgovorila s strelom Messija, ki je z razdalje dvajsetih metrov preizkusil Javija Varasa, nato pa lepo našel Tella, ki je uspel izenačiti. Messi je v 73. minuti povišal na 2:1, petnajst minut kasneje pa je Pinta z glavo premagal Oubiña in Celti priigral točko.

Valencia, dež in sodnik "namočila" Atlético

Na derbiju kola je v deževnem Madridu Atlético zapravil priložnost, da bi po remiju mestnih tekmecev Reala prehitel beli balet na drugem mestu. Valencia je na Caldéronu začela silovita in povedla iz enega prvih napadov, ki ga je zaključil Jonas.

Za sicer povsem brezbarvni Atlético v prvem polčasu je že takoj v naslednjem napadu izenačil Radamel Falcao, ki je izkoristil podajo Arde Turana in povsem sam pred golom matiral Diega Alvesa. Ko je Turan zapustil igro, je Atlético do polčasa močno trpel, da ni dobil še kakšnega zadetka nato pa po premoru zaigral bolje.

Še posebej jezni so bili rdeče-beli na sodnika Estrado Fernándeza, ki jim ni dosodil enajstmetrovke po igranju z roko strelca Jonasa. Slednji je verjetno res nenamerno ustavil strel Falcaa, ki pa bi verjetno resno ogrozil vrata Valencie, priložnosti za zmago pa so na drugi strani sicer zapravili tudi netopirji.

Slednji so v bitki za četrto mesto in Ligo prvakov ostali šesti, dve točki za Realom Sociedadom, ki se je moral močno potruditi za točko pri Espanyolu (2:2), svoje upe pa je po zmagi pri Rayu Vallecanu popravila tudi Málaga, ki je ostala peta (3:1).

Španska liga, 29. kolo:

Real Zaragoza : Real Madrid 1:1 (1:1)
Rodri (6); Ronaldo (38)

Rayo Vallecano : Málaga 1:3
Piti (31); Weligton (21), Baptista (55), Morales (86)

Celta de Vigo : Barcelona 2:2 (1:1)
Insa (38), Oubiña (88); Tello (43), Messi (73)

Levante : Sevilla 1:0 (1:0)
García (40)

Valladolid : Osasuna 1:3 (1:0)
Rubén (11/a.g.); Kike Sola (50, 60), De las Cuevas (69)

Mallorca : Deportivo La Coruña 2:3 (1:1)
Víctor (19), Nsue (86); Sílvio (27), Marchena (48), Riki (60)

Espanyol : Real Sociedad 2:2 (1:1)
García (9), Stuani (38); Zurutuza (23), López (76/a.g.)

Atlético Madrid : Valencia 1:1 (1:1)
Falcao (6); Jonas (5)

Ponedeljek ob 20.00:
Athletic Bilbao - Granada

Ob 22.00:
Real Betis - Getafe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.