Šport > Nogomet
19 ogledov

Atlético za nagrado v finalu z Realom

španski pokal copa del rey atletico sevilla diego costa
1/5
EPA
Nogometaši Atlético Madrida so na povratni polfinalni tekmi španskega pokala (Copa del Rey) remizirali s Sevillo (2:2) in se s skupnim izidom 4:3 uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z mestnim tekmecem Real Madridom. Galaktiki so bili v prvem polfinalu s končnim izkupičkom 4:2 boljši od aktualnih prvakov iz Barcelone.

Atlético Madrid je na povratni tekmi polfinala španskega pokala komaj uspel zadržati prednost gola iz prve tekme, saj so Andaluzijci po zaslugi zadetkov Jesúsa Navasa in Ivana Rakitića skorajda prišli do senzacionalnega preobrata. V prvem polčasu sta se med strelce za Atlético vpisala Diego Costa in Radamel Falcao, ki sta zadela v 6. oziroma v 29. minuti, in prednost Madrida povečala na navidez neulovljive tri zadetke.

Gostje so vodili od samega začetka, ko je po dobrih petih minutah igre domačega vratarja Beta premagal Costa. Slednji je sodeloval tudi pri drugem zadetku, ko je s predložkom asistiral Falcau. Sevilli je nekaj upanja prinesel Navas, ki je še pred odmorom znižal na 1:2, domači pa so v 78. minuti ostali brez Garyja Medela, ki si je prislužil drugi rumeni karton. Rakitić je pred koncem tekme izničil prednost gostov in kljub oslabljeni zasedbi uspel izenačiti, a gostje do konca tekme, ki so jo zaključili le z devetimi nogometaši, niso več uspeli zadeti. Pred zadnjim sodniškim piskom je neposredni rdeči karton dobil Geoffrey Kondogbia.

Španski pokal (Copa del Rey), polfinale, povratni tekmi:

Sevilla : ATLÉTICO MADRID 2:2 (1:2) /1:2/
Navas (39), Rakitić (90); Costa (6), Falcao (29)

Barcelona : REAL MADRID 1:3 (0:1) /1:1/
Alba (89); Ronaldo (13, 57), Varane (68)

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme
XY
- ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.