Šport > Nogomet
26 ogledov

Tri roke, trije 'penali', trije rdeči kartoni

španski pokal copa del rey atletico sevilla diego costa emir spahić EPA
Madridski Atlético je na prvi tekmi polfinala španskega pokala doma brez poškodovanega Radamela Falcaa premagal Sevillo (2:1). Tekmo so zaznamovale tri enajstmetrovke in trije rdeči kartoni. Že v sredo sta Real Madrid in Barcelona remizirala na Bernabéuu (1:1).

Še enkrat se je pokazala absurdnost proste sodniške presoje ob dosojanju igranja z roko. Vsi trije goli na tekmi med Atléticom in Sevillo v polfinalu Cope del Rey so namreč padli iz enajstmetrovke po igranju z roko, v oči pa bode predvsem različen kriterij pri podeljevanju kartonov.

Pri domačih je namesto poškodovanega Radamela Falcaa v konici napada ob Diegu Costi zaigral Adrián López. Tekmo so bolje odprli domači, toda nobena izmed ekip si v začetnih minutah ni priigrala izrazitejše priložnosti. Za domače sta poizkušala Costa in Arda Turan iz prostega strela, Sevilla pa se je dobro branila.

Prva prava priložnost se je v 30. minuti ponudila Kokeju po lepi potezi Adriána, toda domači vezist je nastreljal vratarja gostov Beta. Nato so se prebudili tudi Andaluzijci, Álvaro Negredo je dobro sprožil z razdalje, Thibaut Courtois pa je žogo odbil čez prečko.

Drugi polčas nasprotje prvega

Drugi polčas se je začel povsem drugače kot prvi. V 47. minuti je bosanski reprezentant Emir Spahić igral z roko v svojem kazenskem prostoru, dobil za to drugi rumeni karton, Costa pa je enajstmetrovko spremenil v zadetek za vodstvo "Atletov" z 1:0. Le sedem minut kasneje je bil rezultat znova izenačen, tudi tokrat je gol padel po podobnem scenariju. Ob strelu je žoga v roko zadela domačega branilca Diega Godína, posledica je bila najstrožja kazen in direkten rdeči karton, tako da so bile moči na igrišču zopet izenačene. "Penal" je realiziral Negredo.

španski pokal copa del rey atletico sevilla ayza gamez diego godin rdeči karton | Avtor: EPA EPA

Tempo je bil v drugem polčasu precej višji kot v prvih 45-ih minutah, kontrolo nad igro pa je vse bolj prevzemala Sevilla, za katero je nevarno zapretil Ivan Rakitić. Ravno v trenutkih največje pobude gostov pa so domači znova povedli. Fernando Navarro naj bi igral z roko v svojem šestnajstmetrskem prostoru, Costa pa se ni oziral na pritožbe Andaluzijcev in še drugič z bele točke ugnal Courtoisa.

Do konca so gostje poizkušali izenačiti, a so vse prevečkrat s prekrški prekinjali igro, kar je Atlético dobro izkoriščal za nižanje tempa tekme. Štiri minute pred koncem je Navarro po štartu nad Costo prejel še drugi rumeni karton in Sevilla je obračun tako končala le z devetimi igralci. Povsem ob koncu je po predložku Turana z glavo streljal Mario Suárez, toda ni zadel okvirja gola in ostalo je pri minimalni zmagi Madridčanov (2:1).

Copa del Rey - polfinale, prvi tekmi:

Atlético Madrid : Sevilla 2:1 (0:0)
Diego Costa (48/11m, 71/11m); Negredo (55/11m)
RK: Diego Godín (54/Atlético); Spahić (47/Sevilla), Navarro (86/Sevilla)

Real Madrid : Barcelona 1:1 (0:0)
Varane (82); Fàbregas (50)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.