Šport > Nogomet
24 ogledov

Avtogol Atletico ponesel na vrh La Lige

atletico madrid EPA
Vrh španske nogometne lige v letošnji sezoni ne tvorita Barcelona in madridski Real. Glavni tekmec Kataloncev za naslov Primere división je v tem trenutku Atlético Madrid, ki zmaguje na krilih Radamela Falcaa.

Atlético Madrid je dobro izkoristil remi med Barcelono in Realom Madridom ter se z novo zmago Kataloncem pridružil na vrhu španske nogometne lige.

atletico madrid radamel falcao | Avtor: EPA EPA
Atlético je v sedmem kolu gostil Malago, domači nogometaši pa so si zmago priigrali šele v zadnji minuti rednega dela. Zasluge za njihov uspeh lahko pripišemo Weligtonu, ki je z avtogolom Atléticu zagotovil šesto zmago v letošnji sezoni. Varovanci Diega Simeoneja so se tako znašli tam, kjer niso bili že lep čas: na vrhu La Lige.

Prvo mesto si delijo z Barcelono, ki je po remiju z Realom oddala prvi dve točki v letošnji sezoni. Mrežo je v 6. minuti zatresel Falcao, še pred koncem prvega polčasa pa je izenačil Santa Cruz. Nogometaši Atlética se niso hoteli zadovoljiti z remijem, saj so vedeli, da jih lahko zmaga ponese na prvo mesto v ligi. Pomembne tri točke v lovu za Barcelono jim je v 90. minuti zagotovil Weligton. Podajo Gabija je Suarez poslal proti Falcau, ki je zadetek proslavljal, kot da bi bi bil njegov. Weligton je po koncu priznal, da se je žoga vendarle dotaknila njegove noge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.