Šport > Nogomet
10 ogledov

Falcao namerava igrati v Angliji

radamel falcao EPA
Trenutno najbolj vroč nogometaš na svetu Radamel Falcao je razkril, da bi nekoč rad zaigral v angleški premier ligi. Kolumbijec je pozornost Chelseja pridobil potem, ko je aktualne zmagovalce Lige prvakov s hat-trickom pokopal v finalu evropskega pokala.

Radamel Falcao je oznanil, da bi v prihodnost lahko stopal po stopinjah rojaka Faustina Asprilla in se preizkusil v angleški premier ligi. Napadalca Atletica iz Madrida so v zadnjih mesecih povezovali s številnimi angleškimi klubi, v Chelseaju pa so za Kolumbijca pripravljeni odšteti 45 milijonov evrov.

radamel falcao | Avtor: EPA EPA
Šestindvajsetletnik je pozornost angleških klubov pridobil z izjemno predstavo v finalu evropskega pokala, kjer je proti Londončanom zabil hat-trick. ''Anglija? Nekoč bi lahko šel. To so tekme, ki sem jih kot otrok gledal na televiziji. Igralce kot so Roy Keane, Eric Cantona, Zola. Navijal sem za Faustina Asprilla, ko je igral za Newcastle. Mislim, da bi se lahko prilagodil na Anglijo in zadeval gole,'' je povedal Falcao.

Polega Asprille pa je Kolumbijec za svojega velikega idola imenoval še Juana Pabla Anglea. Nekdanji nogometaš Aston Ville se je proslavil v argentinskem River Platu, kateremu se je s petnajstimi leti pridružil tudi Falcao. ''Želim si po stopinjah Juana Pabla Angela. On je bil moj idol. Zaradi njega sem vzljubil River in Argentino. Zato sem tudi odšel od doma. Bilo je težko, ker nisem poznal nikogar, a bil sem očaran na River Platom, ker je tam igral Angel,'' je povedal  Falcao.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.