Šport > Nogomet
1112 ogledov

Baggio se boji usode Mihajlovića in Viallija: "Preveč jih umira"

Dino Baggio Profimedia
Nekdanji italijanski vezist se boji posledic farmacevtskih proizvodov, ki so jih v 90. letih prejšnjega stoletja uživali profesionalni nogometaši.

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Dino Baggio je po nedavnih smrtih nekdaj vrhunskih nogometašev Gianluce Viallija in Siniše Mihajlovića pozval k preiskavi o sredstvih, ki so jih predpisovali njegovi generaciji igralcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V pogovoru za italijanski časnik Gazzetta Della Sport je nekdanji vezist Juventusa, Parme in Lazia dejal, da ga skrbi za posledice sicer dovoljenih dodatkov, ki so jih nogometašem dajali v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Plaz kritik Šport Škandalozne obtožbe: "Ibrahimović je izdal Mihajlovića"

Enainpetdesetletnik je prav tako razčistil okoliščine izjav v torkovem televizijskem pogovoru, ko je omenil, da so bili igralci v tistem obdobju dopingirani. Poudaril je, da se je zgolj slabo izrazil o po njegovem strogih protidopinških kontrolah.

"Klubski zdravniki nas niso mogli dopingirati, saj smo bili na testih vsake tri ali štiri dni," je povedal Baggio. "Preprosto, želim si le to, da strokovnjaki povejo, če bi dodatki, ki smo jih jemali, lahko dolgoročno škodovali našim telesom," je dodal.

Baggio je pojasnil, da je govoril le o substancah, ki se jih dandanes dobi v vsaki lekarni in so igralcem pomagale pri regeneraciji.

Siniša Mihajlović Razkritje Šport Nihče ni vedel, kaj je Đoković storil na smrt bolnemu Mihajloviću

V zadnjih tednih sta nogometni svet prizadeli smrti Viallija in Mihajlovića. Prvi je izgubil bitko z rakom trebušne slinavke pri 58 letih, Mihajlović pa pri 53 z levkemijo.

"Trpim po smrti Viallija, ki je bil moj prijatelj in mi je veliko pomagal, Mihajlovića in številnih drugih, ki so tako kot jaz igrali v devetdesetih letih prejšnjega stoletja," je še povedal Baggio in dodal, da je preveč takšnih, ki so umrli. "Tudi mene je strah, preveč igralcev umira. Mislim, da moramo preiskati farmacevtske produkte iz tistega časa. Mogoče ni ničesar na tem, mogoče pa kaj najdemo," je zaključil.

Komentarjev 1
  • optimist11 21:22 18.januar 2023.

    Če pogledate življenja teh športnikov: Vsak dan večji fizični in psihološki napori. Kako to vzdržat? jemljejo razne prepovedane substance, ki jih včasih stanejo tudi življenje. Poglejte si borilne športe. Boks z rokavicami izumira...Smrt veliko športnikov pa se izkorišča za propagando ...prikaži večdo proti cepljenju za Covid.