Šport > Nogomet
19 ogledov

Bale izpustil trening; Man Utd spet v igri

gareth bale EPA
Valižan Gareth Bale se ni pojavil na treningu Tottenhama. Manchester United skuša v zadnjih dneh pokvariti načrte madridskemu Realu.

Zvezdnik Tottenhama, ofenzivni vezist Gareth Bale, v torek ni prišel v trening center v Enfieldu, kjer so Ostroge nadaljevale trenažni proces. Bale tako ni upošteval navodil klubskega vodstva, ki je zahtevalo njegovo prisotnost. Valižan je konec tedna in ponedeljek preživel v španski Marbelli in čakal na uradno potrditev podpisa pogodbe z madridskim Realom.

Pričakovana potrditev se je zavlekla zaradi kadrovskih težav Londončanov, ki jim je mestni tekmec Chelsea (beri nekdanji trener Reala José Mourinho) v zadnjem trenutku speljal Brazilca Williana, možno zamenjavo za Bala.

Trenutek je pravi

Tottenham se je sicer že sporazumel z Madridčani glede prestopa nekdanjega nogometaša Southamptona, za katerega bodo španski podprvaki plačali 99 milijonov evrov v treh obrokih. Bale bo podpisal šestletno pogodbo, s katero bo zaslužil 10 milijonov evrov na sezono. Vse to je bilo že dogovorjeno na sestanku v španski prestolnici preteklo sredo, ko sta se sestala Florentino Pérez in Daniel Levy, prva moža obeh klubov.

V Madridu so bili že tako prepričani v uradno potrditev dogovora že ta konec tedna, da so na stadionu Santiago Bernabéu že postavili oder za predstavitev odmevnih okrepitev. Naslednja opcija govori o Balovem prihodu v Madrid v sredo, ko naj bi bil tudi uradno predstavljen, dan zatem pa se bo Real na tekmi za pokal Terese Herrera na Riazorju v La Coruñi meril proti domačemu Deportivu. Ker ima Real za omenjeno srečanje tudi ekskluzivne televizijske pravice, bi bil trenutek, vsaj glede marketinga, kar pravi.

Vse pa je seveda odvisno od Tottenhama, ki zaključuje dva transferja. Na White Hart Laneu bi se v naslednjih dneh lahko predstavila Erik Lamela, vezist Rome, in Vlad Chiriches, branilec bukareštanske Steaue. Madridska Marca je zapisala, da bo uradna potrditev neizbežne selitve Bala v Madrid morda objavljena že v torek zvečer.

V igri tudi Man United?

Toda medtem številni angleški mediji poročajo, da se je v zadnjem trenutku v igro za Valižana spet vključil tudi Manchester United, ki želi vnovčiti nekajdnevno zamudo pri objavi dogovora.

To so potrdile tudi beseda trenerja Davida Moyesa po ponedeljkovi tekmi s Chelseajem. "Manchester United se vedno zanima za najboljše nogometaše. Lastniki so mi dali proste roke pri izbiri okrepitev. Ta prestopni rok je težaven, toda vedno spremljamo najboljše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.