Šport > Nogomet
3 ogledov

Martino: "Cena za Bala je žalitev za ljudi"

Tata Martino Barcelona Levante La Liga EPA
Trener Blaugrane Gerardo Martino je pokritiziral višino odškodnine za prestop Garetha Bala iz Tottenhama v Real Madrid.

Prestop Garetha Bala iz Tottenhama v Real Madrid je le še vprašanje časa. Dogovorjeno je praktično vse, manjka le še pika na i, formalnosti, ki spremljajo vsak zapleten in medijsko izpostavljen prestop. Na stadionu Santiago Bernabéu so celo že postatvili oder za predstavitev novih okrepitev.

Madridski športni časnik Marca je že v petek navedel podrobnosti pogajanj med Tottenhamom in Realom, v katera je vpletena tudi Roma, ki v severni London prodaja vezista Erica Lamelo. Španski podprvaki bodo za Valižana plačali malce manj kot 100 milijonov evrov, kar pa se zdi Gerardu Martinu, od začetka te sezone trenerju Barcelone, skrajno nespoštljivo, poroča katalonski Mundo Deportivo.

"Bale je izjemen, toda ..."

"Kaj si mislim o prestopu Bala v Madrid za 100 milijonov evrov? Gre za izjemnega nogometaša, toda višina odškodnine je nespoštljiva in žaljiva do situacije, v kateri se nahajajo številni ljudje v današnjih težkih časih," je na to temo dejal Argentinec. Ob tem je morda pozabil, da so tudi Katalonci v preteklosti pogosto posegali po pregrešno dragih okrepitvah. Zlatan Ibrahimović je tako stal npr. 75 milijonov, Neymar pa uradno slabih 60 milijonov evrov.. 

Real je že sedaj avtor najdražjega prestopa vseh časov, leta 2009 je Cristiano Ronaldo iz Manchester Uniteda prišel za 94 milijonov evrov. Bale bo očitno še dražji, podpisal pa bo šestletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla 10 milijonov skupne evropske valute.

Komentarjev 2
  • VSK 00:23 25.avgust 2013.

    ma ti si en ...... !jebo vas prelivanje iz žepa v žep!za ta denar bi veliko ljudi videlo človeka vredno hrano, obleko, posteljo...(ti maš pa polno rit vsega in ne razmišljaš več kot soČLOVEK!)

  • softundsicher 18:32 24.avgust 2013.

    "Kaj vse bi si človek lahko privoščil za 100 milijonov evrov?"Lahko npr. kupi 7% TEŠ 6. Toliko o tem za kakšen denar gre pri TEŠ...