Šport > Nogomet
24 ogledov

Konec sage: Bale v Real za 99 milijonov

gareth bale EPA
Osrednji madridski športni časnik je prestop Garetha Bala prikazal kot zaključeno zadevo, navedli so tudi nekatere podrobnosti dogovora.

Po dveh mesecih napornih pogajanj je saga o prestopu Garetha Bala pri koncu, so zapisali pri madridski Marci, ki je (skoraj) vedno dobro obveščena o dogajanju pri madridskem Realu. Proces je dobil neizbežen zaključek: Valižan bo v naslednjih sezonah navduševal na stadionu Santiago Bernabéu. Razlika od zadnjih navedb je ta, da se Marca tokrat sklicuje na lastne vire, ne na kakšen konkurenčen medij.

Real Madrid in Tottenham sta se sporazumela za odškodnino v višini 99 milijonov evrov, kar bo za pet milijonov preseglo dosedanji rekord, ki ga je s prestopom iz Manchester Uniteda postavil Cristiano Ronaldo. Vsota bo plačana v več obrokih.

Šest let, 60 milijonov

Sporazum je bil dokončno dosežen v sredo zvečer v Madridu. Na sestanku sta Los Blancos zastopala zastopala predsednik Florentino Pérez in José Angel Sanchez, Tottenham je poslal prvega operativca Daniela Levyja, sodeloval pa je tudi Balov agent Jonathan Barnett. Za piko na i naj bi manjkal le še podpis na pogodbi.

Valižan bo v španski prestolnici ostal šest let, vsako leto bo zaslužil 10 milijonov evrov (neto, po plačanih davščinah), nosil bo številko 11, poroča Marca. Cristiano bo tako ostal najbolje plačani član belega baleta.

Čakajo na Lamelo

Kluba sta se dogovorila, da bosta uradno potrditev objavila, ko bo Tottenham zaključil prestop vezista Erica Lamele iz Rome. Tudi o tem transferju je tekla beseda v sredo v Madridu, Rimljane je predstavljal tehnični direktor Franco Baldini. Londončani so se dogovarjali tudi o posoji Iaga Falquéja iz Raya Vallecana.

Uradna potrditev prestopa se bo zgodila v soboto ali v ponedeljek, zdravniški pregled nove madridske okrepitve pa v torek. Marca še dodaja, da sta kluba zdaj vse dogovorjena, čeprav je Levy vedno zmožen še zaplesti situacijo. A vsakem primeru se zdi, da je uradni prihod Bala k Realu le še vprašanje ur, v najslabšem primeru pa dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.