Šport > Nogomet
21 ogledov

Bale: "Prosti streli? Ronaldo je šef"

Gareth Bale Real Madrid Santiago Bernabeu predstavitev
1/14
EPA
Gareth Bale je na predstavitvi v Madridu zatrdil, da rekordna odškodnina za prestop ne bo vplivala nanj in da bo Cristiano še vedno "šef" Reala.

Najnovejša okrepitev madridskega Reala, Valižan Gareth Bale, je na predstavitvi na stadionu Santiago Bernabéu z izbranimi besedami govoril o prvemu zvezdniku Madridčanov, Cristianu Ronaldu.

"Ronaldo je že vse dokazal"

"Zame je Cristiano Ronaldo najboljši nogometaš na svetu. Njegova prisotnost je veliko prispevala k moji odločitvi za prihod v Madrid. Velika čast mi bo igrati ob njem," je o Portugalcu povedal Bale.

V nadaljevanju se je še bolj odločno postavil v pozicijo druge violine. "Kdo bo izvajal enajstmetrovke in proste strele? Ronaldo je šef tukaj v Madridu. Bomo videli, kaj bo rekel on. On ne potrebuje mene, da bi bil najboljši. On je vse že dokazal," je bivši nogometaš Southamptona in Tottenhama v španski prestolnici nadaljeval s komplimenti na račun 28-letnika.

"Prišel bi tudi za en peni"

Ofenzivni vezist je v nadaljevanju zatrdil, da najvišja odškodnina za prestop v zgodovini nogometa zanj ne pomeni dodatnega pritiska in da zato ne čuti nič večje obveze, da Realu pomaga do novih lovorik.

"Odškodnina ni nekaj, kar bi imelo vpliv name. To je stvar med Madridom in Spursi. Dodaten pritisk bi to pomenilo le v primeru, če bi si sam to dopustil. Jaz bi sem prišel tudi za en sam peni (britanski kovanec najmanjše vrednosti, op. a.). Največji pritisk in želja je to, da bi z Madridom osvajal trofeje. Rad bi pomagal klubu do lovorik in do zmage v Ligi prvakov."

Gareth Bale Real Madrid Santiago Bernabeu predstavitev | Avtor: EPA EPA
Giggs "forsiral" United

Povedal je tudi, da ga je sonarodnjak Ryan Giggs skušal prepričati k odhodu v Manchester United, a da o tem ni želel slišati in je hotel le v Madrid. Prav tako ni želel razkriti dogajanja med njim in prvim operativcem Tottenhama Danielom Levyjem. "To zdaj ni več pomembno. To so bili zasebni pogovori, na koncu pa smo dosegli dogovor," je dejal Gareth, ki bo pri Realu nosil številko enajst. 

Debi proti Jokiću?

Bale bi prvo uradno tekmo lahko odigral na stadionu El Madrigal proti Villarrealu, katerega član je pred tedni postal tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić. Valižan je iz severnega Londona, po trditvah Angležev, prišel za rekordnih 100 milijonov evrov (po nekaterih podatkih iz Španije pa za 91 mil., ostalo v potencialnih kasnejših bonusih), prejšnji rekorder je bil Cristiano Ronaldo s 96 milijoni evrov. Otrok Southamptona je z Madridčani sklenil šestletno sodelovanje.

Komentarjev 1
  • 1111 21:14 02.september 2013.

    ...idiot, zakaj pa ni prišu za en peni???