Šport > Nogomet
3152 ogledov

Bale okaral pristop odstavljenega Mourinha

gareth bale Epa
Tottenham je v ero po Joséju Mourinhu krenil z zmago nad Southamptonom.

Nogometaši Tottenhama so na zaostali tekmi 29. kroga angleške Premier lige, prvi, potem ko je klub odpustil trenerja Joséja Mourinha, na domačem igrišču z 2:1 premagali Southampton.

Naslednik Portugalca, sicer začasni vršilec dolžnosti, 29-letni Ryan Mason, je tako debitiral z zmago, za katero sta poskrbela Gareth Bale in Son Heung-Min.

Spursi so vpisali prvo zmago na zadnjih štirih tekmah ter so povzpeli na šesto mesto prvenstvene lestvice, kar jih ohranja v igri za preboj v evropska tekmovanja.

Bale, strelec prvega zadetka+ v 60. minuti, je po zmagi namignil na taktično napako, s katero je Portugalec v samo 17 mesecih zapečatil svojo usodo v Londonu. "Igrati moramo bolj napadalno. Želimo si več napadati. Smo vrhunska ekipa, imamo kvalitetne igralce, zato moramo več napadati in se pomakniti na nasprotnikovo polovico. To smo tudi naredili," je povedal posojeni nogometaš Reala.

jose mourinho | Avtor: Epa Epa

Mourinhov odnos s slačilnico je razpadel po porazu proti Dinamu Zagreb (3:0), s katerim je Tottenham izpadel iz lige evropa. Med igralci in trenerjem je s famozno tekmo na Maskimiru izpuhtel še zadnji kanček zaupanja, odnosi pa so postali tako napeti, da se nogometaši med treningom niso upali niti nasmehniti.

Med strokovnjaki se širi prepričanje, da se je Portugalec dokončno izpel in da zanj na najvišjem nivoju ni več prihodnosti. To potrjujejo tudi številke, saj je njegov odstotek zmag na tekmah s spursi (52%) najnižji v njegovi karieri doslej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.