Šport > Nogomet
1361 ogledov

Toliko zaslužijo najboljši trenerji na svetu

diego simeone Epa Diego Simeone na novinarski konferenci.
Najpomembnejša postranska stvar na svetu je velik posel. To odražajo tudi plače najbolj prepoznavnih strategov.

Obe evropski klubski nogometni tekmovanji sta se prevesili v sklepno fazo, tako v Ligi Evropa kot Ligi prvakov je ostalo le še po osem najboljših moštev.

Med elito večjih presenečenj, morda z izjemo Porta, ni. Od mednarodne scene se je poslovil tudi Jan Oblak z madridskim Atléticom. Krvnik slednjega je bil londonski Chelsea. 

Tudi v Ligi Evropa so boji osmine finala večinoma dali pričakovane rezultate, najbolj je šokiralo napredovanje zagrebškega Dinama proti Tottenhamu.

Carlo Ancelotti Sin športnika Šport Kultni trener 18-letnemu Slovencu odprl vrata na veliko sceno

In prav dva od osmoljencev osmine finala sta med najbolje plačanimi na svetu. Atlético s klopi vodi Diego Simeone in po poročanju španskih medijev je daleč najbolje plačani šef strokovnega štaba. Argentinec v žep na leto pospravi kar 43,2 milijona evrov (pred obdavčitvijo).

Na drugem mestu je katalonski trener Manchester Cityja Pep Guardiola, ta ima 22 milijonov evrov letnih prihodkov. Sledita mu Portugalec José Mourinho pri že omenjenem Tottenhamu in Nemec Jürgem Klopp pri Liverpoolu, oba v roku dvanajstih mesecev zaslužita po 17 milijov evrov. Na petem mestu je Francoz Zinédine Zidane na klopi madridskega Reala s 16,8 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice