Šport > Nogomet
3724 ogledov

Oblak in kolegi ogorčeni: "Sodnik nas je okradel!"

Azpilicueta Carasco Profimedia
Madridski Atlético se je poslovil od letošnje Lige prvakov. Njegovi navijači menijo, da tudi zaradi sodnikov.

V sredo zvečer smo dobili še zadnja udeleženca četrtfinala elitnega evropskega nogometnega tekmovanja. To je ob aktualnem celinskem prvaku Bayernu postal Chelsea, ki je izločil Atlético Madrid.

Pri slednjem je v golu stal Jan Oblak, ki pa ni mogel preprečiti poraza. Že na prvi tekmi v Španiji so Londončani slavili z 0:1, na Stamford Bridgu pa z 2:0 in se zanesljivo uvrstili naprej.

Jan Oblak Liga prvakov Šport Oblak brez pravih možnosti za četrtfinale

Atlético je na obeh tekmah proti Chelseaju igral skromno in zelo redko ogrozil vrata Angležev. A igralci in navijači madridskega kluba so vendarle lahko obžalovali nekatere situacije, posebej dve sporni posredovanji v domačem kazenskem prostoru.

Najprej so skočili v zrak ob posredovanju Antonia Rüdigerja nad Luisom Suárezom, ko je Urugvajec padel po dvoboju z nemškim branilcem. Italijanski delilec pravice Daniele Orsato se ni oglasil.

Še bolj kontroverzno pa je bilo postopanje Césarja Azpilicuete. Domači kapetan je sprva slabo podal svojemu vratarju, nato pa z oviranjem Yannicka Ferreire Carasca skušal preprečiti najhujše. Z roko je zadržal Belgijca, ta je nato teatralno padel, a Orsato je še enkrat več ostal tiho.

Slednji je nato v zaključku srečanja pokazal še neposredni rdeči karton Stefanu Saviću, potem ko je črnogorski branilec udaril Rüdigerja s komolcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.