Šport > Nogomet
647 ogledov

Senzacija v Zagrebu: Dinamo izločil Tottenham

Epa
Nogometaši zagrebškega Dinama so na današnji povratni tekmi osmine finala evropske lige v rednem delu nadoknadili dva gola zaostanka s prve tekme iz Londona, v podaljšku pa dokončno na kolena položili Tottenham in slavili s 3:0.

Absolutni junak tekme na Maksimirju je bil Mislav Oršić, ki je dosegel "hat-trick" v 62., 83. in 106. minuti. Slovenski reprezentant Petar Stojanović je za hrvaške prvake igral od 90. minute, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je prejel rumeni karton.

Stojanović tako ostaja edini slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih. Potem ko so v osmini finala lige prvakov izpadli Jan Oblak z Atleticom, Josip Iličić za Atalanto in Kevin Kampl, je danes upanje za kakšen nastop izgubil tudi Benjamin Verbič. Njegov Dinamo Kijev je še drugič izgubil proti Villerealu, tako kot v Kijevu tudi na povratni tekmi z 0:2. Oba gola za Špance je že v prvem polčasu dosegel Gerard Moreno.

Med osem so se poleg Dinama in Villareala prebili še Arsenal, Granada, Roma, Manchester United, Ajax in Slavia Praga.

Arsenal je na današnjem dvoboju izgubil proti pirejskemu Olympiakosu z 0:1, napredovanje pa si je priigral zaradi zmage na prvi tekmi s 3:1. Edini gol na tekmi v Londonu je dosegel Youssef El Arabi v 51. minuti.

Roma je po zanesljivi zmagi na prvi tekmi nad Šahtarjem s 3:0 danes v Kijevu znova zmagala z 2:1. Za zasedbo iz večnega mesta je oba gola dosegel Borja Mayoral v 48. in 72., za ukrajinsko pa Junior Moraes v 59. minuti.

Granada je na Puskas Areni v Budimpešti izgubila proti norveškemu Moldeju z 1:2, a napredovala zaradi zmage na prvi tekmi z 2:0. Za Molde sta zadela Jesus Vallejo (29./avtogol) in Eirik Hestad (90./11 m), za andaluzijsko zasedbo pa Roberto Soldado (72.).

Manchester United je s prve tekme k Milanu dopotoval z neugodnim izidom 1:1, a si na gostovanju vendarle zagotovil napredovanje. Zato je zaslužen francoski zvezdnik Paul Pogba, ki se je v 49. minuti odlično znašel v kazenskem prostoru in poslal žogo pod prečko. Milan si priigral le eno priložnost, zapravil jo je Zlatan Ibrahimović, ki je v igro vstopil šele po prejetem zadetku svojega moštva.

Ajax je proti švicarskemu moštvu Young Boys že prvo tekmo v Amsterdamu dobil s 3:0, napredovanje pa tokrat le še potrdil z zmago 2:0. Strelca golov sta bila David Neres v 21. in Dušan Tadić v 49. minuti z bele pike.

Podvig je uspel tudi praški Slavii, potem ko je na domači tekmi z Glasgow Rangers igrala le 1:1, je na Škotskem zmagala z 2:0. To pa po zaslugi golov Petra Olayinke v 14. in Nicolaeja Stanciuja v 74. minuti, ko so imeli domači zaradi izključitve na igrišču dva igralca manj.

Izidi:
- osmina finala, povratne tekme:                           1. tekme
- četrtek, 18. marec:
*Dinamo Zagreb - Tottenham             3:0 (2:0, 0:0)        0:2
(Petar Stojanović je za Dinamo igral od 90. minute)
*Arsenal - Olympiakos                  0:1 (0:0)             3:1
Molde - *Granada                       2:1 (1:0)             0:2
Šahtar Donjeck - *Roma                 1:2 (0:0)             0:3
AC Milan - *Manchester United          0:1 (0:0)             1:1
*Villarreal - Dinamo Kijev             2:0 (2:0)             2:0
(Benjamin Verbič za Dinamo ni igral)
Glasgow Rangers - *Slavia Praga        0:2 (0:1)             1:1
Young Boys Bern - *Ajax Amsterdam      0:2 (0:1)             0:3

* Opomba: ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v četrtfinale

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice