Šport > Nogomet
77 ogledov

Šporar izgubil, Stojanović in Verbič z boljšim izhodiščem

andraž šporar Epa Andraž Šporar je igral do 62. minute.
V evropski nogometni ligi so do 1/16 finala v konkurenci ostali trije slovenski predstavniki, in sicer Petar Stojanović pri Dinamu Zagreb, Benjamin Verbič pri Dinamu Kijev in Andraž Šporar pri Bragi. Od omenjene trojice je priložnost na zelenici dobil samo Šporar.

Petar Stojanović si je tekmo proti Krasnodarju, ki so jo Zagrebčani v gosteh dobili s 3:2, ogledal na klopi, trener Zoran Mamić naj nanj ne bi več računal, medtem ko Benjamin Verbič zaradi poškodbe na domači tekmi proti Bruggeju, končala se je z izidom 1:1, ni igral zaradi poškodbe. Andraž Šporar, posojeni nogometaš Sportinga, je za Brago odigral 62 minut.

Zagrebčani so bili v Krasnodarju v prvem polčasu boljši tekmec. Bruno Petković jih je že na začetku popeljal v vodstvo, po nekaj zapravljenih priložnostih pa je Joško Gvardiol storil katastrofalno napako in omogočil Švedu Marcusu Bergu, da je izenačil. Petković je v drugem delu spet povedel goste v vodstvo, Viktor Claesson je spet izenačil, končni izid pa je postavil Nigerijec v zagrebški ekipi Iyayi Believe Atiemwen. Dinamo je bil nevarnejši v prvem delu, Krasnodar pa v drugem.

dinamo zagreb | Avtor: Epa Epa

V Kijevu sta oba gola padla v drugem polčasu, v 62. minuti je za vodstvo domačih poskrbel Vitalij Bujalskij, pet minut pozneje je izenačil Brandon Mechele.

Crvena zvezda in Milan sta v Beogradu remizirala, izid je bil 2:2. Gosti so povedli po avtogolu domačih, Beograjčani so izenačili z bele pike, na enak način so vnovič prešli v vodstvo Italijani, remi pa je gostiteljem v tretji minuti dodatka zagotovil Milan Pankov.

ac milan | Avtor: Epa Epa

Olympiacos je s 4:2 doma ugnal PSV Eindhoven, Manchester United pa v gosteh Real Sociedad kar s 4:0, dva gola je dosegel Bruno Fernandes. Visoko je na gostovanju zmagal tudi Tottenham, avstrijski Wolfsberger je nadigral s 4:1, z veliko prednostjo se iz Brage vrača Roma, domače je premagala z 2:0. Švicarska ekipa Young Boys je bila s 4:3 boljša od Bayerja iz Leverkusna, ki je ob polčasu zaostajal z 0:3. Slavia iz Prage in Leicester sta se razšla brez golov.

Izidi:
Young Boys Bern - Bayer Leverkusen   4:3 (3:0)
Dinamo Kijev - Brugge                1:1 (0:0)
(Benjamina Verbiča ni bilo v kadru Dinama Kijev)
Krasnodar - Dinamo Zagreb            2:3 (1:1)
(Petar Stojanović je bil na klopi Dinama Zagreb)
Olympiakos - PSV                     4:2 (3:2)
Real Sociedad - Manchester United    0:4 (0:1)
Crvena zvezda - Milan                2:2 (0:1)
Braga - Roma                         0:2 (0:1)
(Andraž Šporar je igral 62 minut za Brago)
Slavia Praga - Leicester City        0:0
Wolfsberger - Tottenham              1:4 (0:3)
Molde - Hoffenheim                   3:3 (1:3)
Benfica - Arsenal                    1:1 (1:0)
Antwerpen - Glasgow Rangers          3:4 (2:1)
Granada - Napoli                     2:0 (2:0)
Maccabi Tel Aviv - Šahtjor Doneck    0:2 (0:1)
Lille - Ajax                         1:2 (0:0)
Salzburg - Villarreal                0:2 (0:1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice