Šport > Nogomet
113 ogledov

Poraz za oba slovenska predstavnika

gareth bale Epa
Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme osmine finala.

Kijevskemu Dinamu, za katerega Benjamin Verbič zaradi poškodbe ni igral, po prvi polovici naloge ne kaže dobro, saj je domač obračun proti Villarrealu izgubil s 0:2. Zagrebški Dinamo pa je brez pomoči Petra Stojanovića z enakim izidom v gosteh izgubil proti Tottenhamu.

V Kijevu sta Špancem sta zmago prinesla Pau Torres z golom v 30. in Raul Albiol v 52.

V Londonu je Tottenham povedel v 25. minuti, ko je zadel Harry Kane. Angleški reprezentančni napadalec se je v 70. minuti še drugič na tekmi vpisal med strelce za podvojitev prednosti in lepo zalogo za povratni obračun.

Obračun evropskih velikanov Manchester Uniteda in Milana se je končal brez zmagovalca. Za Angleže, ki so v 39. minuti zapravili izjemno priložnost, ko je Harry Maguire iz neposredne bližine zatresel vratnico, je zadel Amad Diallo v 50. minuti. Že v zgodnji fazi tekme so se gola veselili tudi Italijani, a ga je Slavko Vinčić po pregledu posnetka razveljavil zaradi igranja z roko. So pa Milančani izenačili v tretji minuti sodniškega dodatka prek Simona Kjaera.

Drugi italijanski predstavnik Roma je gostil Šahtar Donjeck in zmagal s 3:0. Lorenzo Pellegrini je v prvem polčasu poskrbel za vodstvo domače ekipe, tega pa je v 73. minuti povišal Stephan El Shaarawy. Pet minut pozneje je za velik "kapital" pred povratno tekmo poskrbel še Gianluca Mancini.

Tretji angleški predstavnik Arsenal pa je v gosteh pri Olympiakosu zmagal s 3:1. V prvem polčasu je zadel Martin Odegaard, v 58. minuti pa je izenačil Youssef El Arabi. Gabriel je v 80. minuti dosegel še drugi gol za Arsenal, tretjega pa je v 85. prispeval Mohamed Elneny.

Ajax je s 3:0 odpravil Young Boys Bern, vse tri gole pa dosegel v zadnje pol ure, Slavia Praga in Glasgow Rangers sta igrala 1:1, Granada pa je Molde odpravila z 2:0.

Povratne tekme bodo prihodnji četrtek.

Izidi, osmina finala, prve tekme:
Ajax - Young Boys Bern               3:0 (0:0)
Dinamo Kijev - Villarreal            0:2 (0:1)
(Benjamin Verbič zaradi poškodbe stegenske mišice ni igral za Dinamo)
Manchester United - AC Milan         1:1 (0:0)
Slavia Praga - Glasgow Rangers       1:1 (1:1)
Roma - Šahtar Donjeck                3:0 (1:0)
Granada - Molde                      2:0 (1:0)
Olympiakos - Arsenal                 1:3 (0:1)
Tottenham - Dinamo Zagreb            2:0 (1:0)
(Petar Stojanović ni igral za Dinamo)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.