Šport > Nogomet
37 ogledov

Mou videl najboljše vrage: United na +12

premier liga chelsea wigan
1/27
Reuters
Branilec naslova angleškega prvaka Manchester City je s še eno mlačno predstavo v soboto izgubil pri Southamptonu (3:1). Nov spodrsljaj sinje modrih je brez milosti izkoristil Manchester United, ki je pred antologijsko tekmo z Real Madridom v Ligi prvakov doma premagal Everton, na lestvici pa mestnim rivalom pobegnil že na 12 točk razlike (2:0).

Realov trener José Mourinho je Old Trafford zapustil kar nekaj minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Na tekmi med Manchester Unitedom in Evertonom je bilo praktično vse odločeno že v prvem polčasu, ko sta za rdeče vrage zadela Ryan Giggs in Robin van Persie, ni pa izključeno, da je domači strateg Sir Alex Ferguson skrival nekaj kart pred velikim prijateljem na tribuni.

Van Persie, ki bo gotovo največja nevarnost na prihajajoči tekmi na Santiagu Bernabéu, je v prvem polčasu najprej zapravil lepo priložnost, nato pa v sredini kazenskega prostora našel Giggsa za vodilni gol. To je bil "šele" prvi ligaški zadetek sezone za legendarnega "Giggsyja", s čimer je svoj strelski niz podaljšal že na 23 zaporednih sezon na najvišjem nivoju.

Van Persie je tik pred odhodom v slačilnico povišal na 2:0, ko je lepo obšel nekdanjega vratarja Uniteda Tima Howarda in zatresel prazno mrežo. Ekipi v drugem polčasu nista umirali v lepoti, taktiko skrivalnic pa je hitro spoznal tudi Mourinho, ki je zapustil častno tribuno. Everton bi prek Nikice Jelavića v zadnjih minutah lahko prišel do vsaj častnega gola, a so modri iz Liverpoola za kaj več prikazali mnogo premalo.

Sir Alex je po tekmi priznal, da je želel tekmo proti Evertonu začeti z vsaj sedmimi menjavami, da bi spočil nosilce igre pred sredino tekmo z Real Madridom, a je po sobotnem porazu Manchester Cityja v igro namenoma poslal vse najboljše, da bi prednost pred mestnimi rivali še povišal. In uspelo mu je prav to.

City najbrž že pomahal v slovo naslovu

Na južni obali Anglije je na stadionu St. Mary's gostoval aktualni prvak Manchester City. Kljub temu, da gostje krvavo potrebujejo točke za priključek k vodilnemu Unitedu, so varovanci Roberta Mancinija tekmo odprli brez pravega žara, tako da zgodnje vodstvoSouthamptona ni bilo nobeno presenečenje, v sedmi minuti je namreč Jason Puncheon odbito žogo brez težav pospravil v mrežo Joeja Harta.

premier liga southampton manchester city jason puncheon gael clichy | Avtor: Reuters Reuters
"Svetniki" so bili še naprej nevarnejši in v 22. minuti je Steven Davis po strelu Rickieja Lamberta in napaki Harta povišal vodstvo moštva Mauricia Pochettina, ki je povsem prerodil Southampton v zadnjih krogih. V 38. minuti je Edin Džeko po polprotinapadu in podaji Pabla Zabalete znižal prednost domačih in City je nato do konca prvega polčasa vendarle zaigral malce bolje.

Drugi polčas se je začel katastrofalno za goste, že v 48. minuti je Gareth Barry nespretno dosegel avtogol, ko je z notranjim delom stopala "brez težav" premagal svojega vratarja. Kljub povišanemu vodstvu so še naprej prevladovali domači, Manchester City nikakor ni našel svoje prepoznavne igre. Zdelo se je, kot da varovanci Roberta Mancinija nimajo prave volje do igranja nogometa in tako so domači Svetniki lahko proslavljali odmevno zmago s svojimi navijači.

Arsenal "preživel" na Stadionu luči

Začetek tekme med Sunderlandom in Arsenalom je bil zelo eksploziven, sredi polčasa pa so Londončani postajali vse bolj nevarni, domači so nekajkrat živeli zelo nevarno. V 36. minuti so topničarji končno povedli, potem ko je Jack Wilshere našel Thea Walcotta, slednji pa je pripravil strel Santiju Cazorli, ki je z okroh 18 metrov matiral domačega vratarja.

V drugem polčasu se je ponovno poškodoval odlični vezist Wilshere, tokrat je z igrišča odšel zaradi poškodbe stegenske mišice. V 62. minuti je bil izključen gostujoči branilec Carl Jenkinson zaradi drugega rumenega kartona. "Črne mačke" so nato prevzele pobudo, valile napade proti vratom gostov, toda varovanci Arsena Wengerja so vzdržali in se veselili pomembne zmage.

Gostje so ob koncu tekme zapravili nekaj lepih situacij za dokončno slavje, a so bili nenatančni in na trenutke tudi preveč sebični, posebej je izstopal izsiljeni strel Olivierja Girouda ob koncu tekme. Toda "Gunners" so preživeli, vse kar se bodo navijači Arsenala spomnili s tekme na Stadionu luči, pa so tri pomembne točke v boju za Ligo prvakov.

premier liga chelsea wigan hazard oscar | Avtor: EPA EPA

Spet je udaril "Super Frankie"

Chelsea je doma proti Wiganu začel v malce nižji prestavi, gostje so bili zelo nevarni iz protinapadov. Toda Ramires je v 23. minuti po podaji Fernanda Torresa povedel domače v vodstvo. Po dobrih desetih minutah drugega polčasa je Eden Hazard zabil po akciji Cesarja Azpilicuete, le dve minuti kasneje pa je Shaun Maloney znižal na 2:1 po slabo nastavljeni "offside zanki" Garyja Cahilla.

Vse dvome o zmagovalcu je v 87. minuti razblinil Frank Lampard s še enim fantastičnim strelom, Marko Marin, ki je namesto Hazarda vstopil v igro v sodniškem dodatku, pa je z glavo postavil končni izid (4:1). Tako je Chelsea na lestvici spet skočil pred mestnega tekmeca Tottenham in Blues so zopet na tretjem mestu, ki pelje neposredno v Ligo prvakov.

Bale blizu hat-tricka

Prvi dvoboj 26. kola je bil odigran na White Hart Laneu, kjer je Tottenham gostil Newcastle. Spursi so povedli v 5. minuti prek prostega strela Garetha Balea, ki je zadel iz oddaljenosti okoli 23 metrov. Youan Gouffran je gostom v 24. priigral izenačenje, potem ko je njegov strel zadel enega od domačih nogometašev.

Ostroge so prevladovale v drugem polčasu, zasluženo zmago pa je Londončanom prinesel kdo drug kot Bale, ki je v 78. minuti s samostojno akcijo prišel sam pred vrata "Toona" in s svojo levico prinesel popoln izkupiček domačim. Obe ekipi bosta v četrtek aktivni v Evropski ligi. Newcastle se bo pomeril z ukrajinskim Metalistom iz Harkova, Tottenham pa z Lyonom.

Angleška liga, 26. kolo:

Tottenham Hotspur : Newcastle United 2:1 (1:1)
Bale (5, 78 ); Gouffran (24)

Chelsea : Wigan Athletic 4:1 (1:0)
Ramires (23), Hazard (56), Lampard (87), Marin (92); Maloney (58)

Norwich City : Fulham 0:0

Stoke City : Reading 2:1 (0:0)
Huth (67), Jerome (81); Mariappa (83)

Sunderland : Arsenal 0:1 (0:1)
Cazorla (36)
RK: Jenkinson (62/Arsenal)

Swansea City : Queens Park Rangers 4:1 (2:0)
Michu (8, 67), Ángel Rangel (18), Pablo Hernández (50); Zamora (48)

Southampton : Manchester City 3:1 (2:1)
Puncheon (7); S. Davis (22), Barry (48/ag); Džeko (38)

Aston Villa : West Ham United 2:1 (0:0)
Benteke (74/11-m), N'Zogbia (79); Westwood (88/a.g.)

Manchester United : Everton 2:0 (2:0)
Giggs (13), Van Persie (45)

Ponedeljek ob 21.00:
Liverpool - West Bromwich Albion

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.