Šport > Nogomet
1362 ogledov

Bale se je odločil, pri Realu zelo presenečeni

Gareth Bale
Nekoč najdražji nogometaš na svetu je upravi madridskega Reala sporočil svojo odločitev glede prihodnost.

Gareth Bale trenutno nima zagotovljenega mesta v ekipi Zinedina Zidana, kar pa ga je ne odvrnilo od tega, da bi ostal v Madridu. Valižan, za katerega je Real leta 2013 odštel takrat rekordnih 100 milijonov evrov, je klubski upravi sporočil, da bo kariero nadaljeval v kraljevem klubu, pa čeprav se bo moral pod taktirko legendarnega francoskega stratega zadovoljiti z vlogo občasnega rezervista.

Bale je odločitev sporočil prek svojega agenta pred začetkom reprezentančnih obveznosti za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Po poročanju španskih je odločitev dokončna, zato je upravi Reala naročil, naj se vzdrži kakršnihkoli pogajanj o njegovem prestopu.

Gareth Bale Madrid Karte na mizi Šport Bale grozi Realu: "51 milijonov, ali pa ostanem in igram golf!"

Pri Realu so nad odločitvijo presenečni. Upali so, da bodo za Bala iztržili lep kupček denarja. Njegova tržna vrednost je ocenjena na 70 milijonov evrov, a malokdo bi mu bil v tem trenutku pripravljen ponuditi 17 milijonov evrov letne plače, kolikor jih predvideva njegova pogodba z Realom. 

Bale se bo v prihodnji sezoni znašel v sekundarni vlogi pod vodstvom Zidana. Odločitev je sprejel na podlagi osebnih razlogov, saj so se z družino privadili na življenje v španski prestolnici.

S prihodom Luke Jovića, Eden Hazarda in Rodryga bo Bale težko našel mesto v prenatrpani zasedbi kraljevega kluba.

Real, Manchester City, Gareth Bale | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice