Šport > Nogomet
20 ogledov

Balotelli z iPadom na klopi

mario balotelli italija EPA
Pred torkovo tekmo slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012 v Firencah z Italijo je zgražanje pri zahodnih sosedih vzbudil kdo drug kot Mario Balotelli.

Član Manchester Cityja in italijanski nogometni reprezentant Mario Balotelli, kar zadeva vedenje, velja za vse prej kot vzornega fanta. Množico sivih las je povzročil že svojemu klubskemu trenerju Robertu Manciniju, garancija za zdrah(ic)e pa je tudi v reprezentanci. Tako je v petek, ko je italijanska vrsta igrala na Ferskih otokih, dobil le pet minut na travniku. Selektor Cesare Prandelli mu je bojda sprva želel nameniti večjo mero minut, vendar naj bi mladec na ogrevanju deloval nezainteresirano in celo leno. Na klop pa si je prinesel celo iPad. Selektor Prandelli tako resno razmišlja, da ga proti Sloveniji ne bi uporabil. Ampak ne iPada ...

Italijanski selektor je kljub več kot ugodnemu vodilnemu položaju na lestvici v skupini C kvalifikacij za EP 2012 slabe volje: "Komaj kaj sem spal, ko sem si ogledal tekmo." Cilja seveda na srečanje s Ferskimi otoki, ki so ga azzuri dobili na minimalističen način – z zadetkom Antonia Cassana. Prandelli ekipi očita nered v igri, krivdo pa podobno kot Matjaž Kek prevzema (tudi) na svoja pleča. Tarna, kako so se Ferci – edino logično – ves čas branili, proti Sloveniji pa pričakuje povsem drugačno sceno.

"Proti Sloveniji v torek ne bom veliko spreminjal. Čaka nas dvoboj z ekipo, ki mora nujno zmagati, če želi ostati v dirki za evropsko prvenstvo. To nam bo ponudilo več prostora v napadu," je prepričan Prandelli, ki v kali ovrže vsakršne primerjave italijanske reprezentance in Barcelone: "Nekatere tekme ti pomagajo dojeti tvoje meje. Končno ste lahko spoznali, da nismo kot Barcelona. Ta je moštvo, ki se je gradilo mnogo let, mi pa smo na začetku poti."

Prandelli je sicer na Ferskih otokih srečanje začel z enajsterico: Buffon, Maggio, Chiellini, Criscito, De Rossi, Motta, Cassano, Ranocchia, Montolivo, Pirlo in Rossi.

 

 

Komentarjev 1
  • lilihip 14:21 05.september 2011.

    LOL kaka frizzzz :)