Šport > Nogomet
15 ogledov

Barça in Real rekla ne Kitajski

real madrid španski superpokal EPA
Največja kluba v španskem prvenstvu, Barcelona in Real, sta zavrnila možnost, da bi se naslednjih pet obračunov za španski superpokal odigralo na Ptičjem gnezdu v Pekingu.

"Sicer vse kaže na to, da bi s takšno odločitvijo izgubili del prihodkov, a ne gre za denar. To ni razlog, da nasprotujemo igranju na Kitajskem. Ne moremo si zamisliti, da bi uradna preizkušnja minila brez prisotnosti naših članov in navijačev. Takšna kratkotrajna selitev pred sezono bi tudi škodovala pripravi ekipe," je povedal Toni Freixa, tiskovni predstavnik Barcelone.

Igranju superpokala, ki se tradicionalno igra na začetku sezone in na katerem nastopata zmagovalec La Lige in Kraljevega pokala, na Kitajskem nasprotuje tudi madridski Real. Ostalih 18 klubov v elitni španski ligi je podprlo igranje na stadionu v Pekingu. Med najbolj navdušenimi za selitev je bil tudi predsednik madridskega Atletica, Enrique Cerezo, ki je takšno opredelitev upravičil z možnostjo večjega zaslužka za manjše španske klube in z možnim širjenjem kroga navijačev.

Barcelona je sodelovala na zadnjih štirih superpokalih, dobila je tri zapored, letos pa je v dveh tekmah morala priznati premoč Realu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.