Šport > Nogomet
8 ogledov

Barca v sredo v Madrid po maščevanje

Messi Reuters
Nogometaši Barcelone so v osmini finala španskega kraljevega pokala še drugič premagali Osasuno, v gosteh so bili boljši z 2:1 in se s skupnim izidom 6:1 uvrstili v četrtfinale. V nadaljevanju jih v sredo čaka večni tekmec Real Madrid, ki jih je lani ugnal v finalu.

Nogometaši Barcelone bodo imeli že prihodnji teden priložnost, da se Real Madridu maščujejo za lanski poraz v finalu španskega kraljevega finala.

Obračun so si zaslužili z zmago nad Osasuno, ki so jo premagali še drugič, tokrat v gosteh. Prvega zadetka so se sicer veselili domači. Tik pred koncem prvega polčasa je za 1:0 v gosti megli na stadionu Reyno de Navarra zadel Srb Dejan Lekić. Pep Guardiola, ki je igral z nekaterimi mladimi nogometaši, je v drugem delu dovolj motiviral svoje nogometaše, da so po podaji Adriana in golu z glavo Alexisa Sancheza najprej izenačili, v 72. minuti pa je zmagoviti zadetek prispeval rezervist Sergio Roberto.

Real Madrid je že v torek premagal Malago, proti kateri je začel z minimalno prednostjo s prve tekme na Santiagu Bernabéu. V zadnjem času vse močnejša Malaga je tako potrebovala le en zadetek, da bi izločila galaktike in pripravila veliko presenečenje. Domači so bili v igri vse do 71. minute, ko je na sceno stopil Karim Benzema oziroma vratar Willy Caballero. Francoz je po podaji Mesuta Özila udaril z roba kazenskega prostora, domačemu čuvaju mreže pa je sicer povsem nenevarna žoga ušla med nogama v mrežo, potem ko jo je že imel v svojem naročju.

Galaktiki so nato brez težav zadržali prednost in se veselili napredovanja v četrtfinale. Oba El Classica bosta po vsej verjetnosti minila brez Samija Khedire, saj si je nemški vezist v Malagi poškodoval ligamente desnega gležnja, potem ko je nanj ostro startal domači branilec Sergio Sanchez. "Govorimo o poškodbi, ki bi igralca z igrišč lahko oddaljila za okrog mesec dni," je za enega izmed lokalnih radiev povedal klubski zdravnik Alfonso del Corral. Poškodovanega Khediro je moral že pred polčasom zamenjati njegov rojak Özil.

Pravo lepotico so na Majorki odigrali domači otočani in Real Sociedad, ki je na otok sicer prinesel prednost s prve tekme, nato pa dobil kar štiri gole v sedmih minutah in izpadel z neverjetnim rezultatom. Baski so po zmagi na prvi tekmi (2:0) povedli tudi na povratni, domači navijači pa so že začeli žvižgati svojim ljubljencem. Neverjetno serijo zadetkov je začel Gonzalo Castro, ki je v 34. minuti zadel s prostega strela, Tomer Hemed je za vodstvo zabil dve minuti kasneje, Nunes je zadel z glavo po kotu, sedem minut po svojem prvem golu pa je Castro v mrežo potisnil še četrto žogo.

Prav četrti gol je bil najbolj bizaren, saj se je Castro v slogu Diona Dublina prikradel za Sociedadovega vratarja Enauta Zubikaraia, mu vzel žogo in jo potisnil v prazno mrežo. Alfaro in Hemed sta v drugem polčasu še povišala vodstvo ob šokiranem Sociedadu, ki je izpadel iz nadaljnjega tekmovanja.

Tretjeligaš Mirandes je po Villarrealu izločil še drugega španskega prvoligaša zapored. Tokratna žrtev pogumnih severnjakov je bil Racing Santander, za rdeče pa je bil dovolj remi na El Sardineru (1:1). Levante je dodal novo poglavje v knjigo neverjetne sezone 2011/12, saj se je ena najrevnejših ekip španske prve lige, v kateri je kratek čas tudi vodila, z zmago nad drugoligašem Alcorconom prvič po letu 1941 uvrstila v četrtfinale kraljevega pokala.

Španski pokal (Copa del Rey), osmina finala, povratne tekme:

MALLORCA : Real Sociedad 6:1 (4:1) /0:2/
Castro (34, 40), Hemad (35, 59), Nunes (37), Alfaro (53); Ifran (16)

Racing Santander : MIRANDES 1:1 (1:0) /0:2/
Munitis (35); Infante (72)
RK: Bernardo (56/Racing)

Malaga : REAL MADRID 0:1 (0:0) /2:3/
Benzema (72)
RK: Arbeloa (88/Madrid)

LEVANTE : Alcorcon 4:0 (2:0) /1:2/
Barkero (23), Roger (45), Iborra (52), Suarez (66)

ESPANYOL : Cordoba 4:2 (3:1) /1:2/
Vazquez (10, 21, 89), Didac (36); Alberto (40), Diaz (50)

Sevilla : VALENCIA 2:1 (0:0) /0:1/
Rakitić (70), Ruiz (91/ag); Soldado (66).

ATHLETIC BILBAO : Albacete 4:0 (1:0) /0:0/
Laskurain (25), Herrera (65), Toquero (78), Jose (86)

Osasuna : BARCELONA 1:2 (1:0) /0:4/
Lekić (41); Sanchez (49), Roberto (72).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.