Šport > Nogomet
935 ogledov

Barçina legenda: "Tudi brez Guardiole bi osvojili vse te lovorike!"

Stojčkov Stojckov Stoichkov Litex trener Bolgarija EPA
Legendarni nogometaš je mnenja, da je imel Guardiola zgolj srečo, saj je prevzel najboljšo ekipo na svetu.

Trenerski mandat Pepa Guardiole na klopi Barcelone (2008-2012) se smatra za enega najuspešnejših v zgodovini nogometa. Pep je v teh štirih letih osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, saj je Barcelonino zbirko obogatil kar za 14 lovorik, od tega dve Ligi prvakov, tri Primere...

Mnogi verjamejo, da je prav Guardiolin trenerski pečat postavil takrat Barcelono na prestol Evrope, s katerega jo je bilo zelo težko strmoglaviti v prihodnjih letih ter da velja Pep za enega največjih trenerjev vseh časov.

Spet drugi pa so mnenja, da je imel Pep tekom celotne svoje kariere ogromno sreče, saj je prevzemal najboljše klube v državi, z največjim proračunom, ki so mu v vsakem prestopnem roku pripeljali vse igralce, katere je želel, pa kljub temu z drugimi klubi ni več nikoli uspel zasesti evropskega prestola.

guardiola | Avtor: Epa Epa

V Münchnu je namreč prevzel klub, ki je pod vodstvom Juppa Heynckesa ravnokar osvojil čisto vse možne lovorike, kar Guardioli niti približno ni več uspelo, dominiral je zgolj v domačem prvenstvu, kjer je vsako leto praktično tudi pokupil vse najboljše igralce največjega rivala, Borussie Dortmund.

Sledil je prestop k Manchester Cityju, kjer je bil ob daleč največjem proračunu izmed vseh angleških klubov v štirih letih prvak le dvakrat, prav tako pa je ostal brez uspeha tudi v evropskih tekmovanjih.

Neymar Barcelona Brez milosti Šport Legenda Barcelone z vso silo udarila po Neymarju

Kot kaže pa je zagovornik, da Pep Guardiola ni niti približno eden izmed najboljših trenerjev na svetu, tudi legendarni bolgarski nogometaš Hristo Stojčkov, ki tudi sam velja za pravo legendo Barcelone.

Izjemni napadalec, ki je dres Blaugrane nosil med leti 1990 in 1995 ter nato ponovno med leti 1996 ter 1998 je mnenja, da je Pep najmanj zaslužen za velike uspehe Barcelone, saj je prevzel že izoblikovano najboljšo ekipo na svetu.

Hristo Stojčkov | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pep je imel lahko delo, saj je organizacijo poznal zelo dobro že zaradi delovanja v njeni mladinski šoli. Frank Rijkaard pa mu je sestavil ekipo, katero je nato Pep prevzel. Lionel Messi ter ostali mladi igralci so debitirali že pod Rijkaardom. Vse te spektakularne stvari, ki so jih napravili, bi dosegli tudi brez Guardiole," je mnenje legendarnega Bolgara, ki je na 255 tekmah dosegel 116 zadetkov za Barcelono.

"Tu je imel na razpolago Thierryja Henryja, pred tem Deca, Ronaldinha, Rafo Marqueza, Carlesa Puyola, Victorja Valdesa. Nekatere je moral celo umakniti, da so že uveljavljeni nogometaši Andres Iniesta, Pedro Rodriguez in podobni dobili še več priložnosti. Ekipa je bila že sestavljena," je zaključil Stojčkov.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Sinberella
    Sinberella 01:21 14.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljši strani za zmenke seksa -- –– B­r­ed­h­ot­.­C­om