Šport > Nogomet
76 ogledov

Bayernova igralca prispevala milijon za boj proti koronavirusu

joshua kimmich
Nogometaša bavarskega velikana sta ukrepala.

Zvezdnika bavarskega nogometnega velikana Bayerna Leon Goretzka in Joshua Kimmich sta za boj proti širjenju novega koronavirusa v dobrodelne namene donirala milijon evrov in ustanovila pobudo Brcnimo korono. Petindvajsetletna nemška nogometna reprezentanta sta danes objavila podrobnosti fundacije, ki bo zbirala denar za dober namen.

"Na igrišču lahko premagamo vsakogar. Korono pa lahko porazimo le vsi skupaj hkrati," je zapisal Goretzka in obenem pozval vse, naj donirajo po svojih močeh. Sam je za zgled skupaj s Kimmichem doniral milijon evrov lastnega denarja.

Spletna stran fundacije ni namenjena zgolj zbiranju denarja. Objavljala bo tudi aktualne novice, priporočila v zvezi z novim koronavirusom. Preko spletne strani #wekickcorona lahko vsak, ki potrebuje pomoč, zanjo zaprosi, prav tako vsak, ki lahko pomaga na kakršen koli način.

"Kot profesionalna nogometaša se zavedava, da živiva zdravo in privilegirano življenje. Zato se čutiva obvezana, da v tem težkem času ravnava odgovorno. Razdajanje in pomaganje drugim je za naju primarnega pomena," sta zapisala nogometaša: "Vsak posameznik lahko veliko pripomore, da se novi koronavirus ne širi naprej, a le vsi skupaj lahko družbi pomagamo k čimprejšnjemu okrevanju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.