Šport > Košarka
183 ogledov

Oboleli številni košarkarji, tudi v klubu slovenskega reprezentanta

Marcus Smart Profimedia
Novi koronavirus se širi tudi v košarkarski ligi NBA.

O novih okužbah poročajo iz ekip Philadelphia 76'ers, Boston Celtics, Los Angeles Lakers in Denver Nuggets, kjer je član tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar.

Iz Philadelphie so sporočili, da so okuženi trije člani, ki so odšli na testiranje, potem ko so jim to svetovale zdravstvene službe. V klubu ne želijo izdati imen, zato se ne ve, ali gre za igralce, trenerje ali spremljevalno osebje.

Okužena sta tudi dva člana Los Angeles Lakers - prav tako ni znana njuna identiteta -, ki sta bila v stiku z igralci Brooklyn Nets, kjer so pred dnevi poročali o štirih pozitivnih izvidih.

V Bostonu je okužen branilec Marcus Smart, ki je to sporočil sam in dodal, da se počuti dobro in da nima nobenih simptomov, o enem pozitivnem primeru pa poročajo tudi iz Denverja.

Luka Dončić 7. dan karantene Šport Dončić sprejel izziv in obležal na tleh

"Oseba je prve znake bolezni začutila 16. marca. Trenutno je v izolaciji, zdravniška služba kluba pa budno spremlja razvoj stanja," so zapisali pri Nuggets.

V ligi NBA je znanih pet imen okuženih košarkarjev: Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Christian Wood, Kevin Durant, Smart, poleg njih pa so bili pozitivni še trije košarkarji Brooklyn Nets, trije člani Philadelphie, dva člana Los Angeles Lakers in eden iz Denverja.

Številni Američani se sicer pritožujejo, da imajo prednost pri testiranjih slavne osebe in košarkarji lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice