Šport > Nogomet
25 ogledov

Bayern postavil nov rekord

(Bayern München - Viktoria Plzeň ) EPA
Nogometaši Bayerna so v nemškem prvenstvu postavili nov rekord. Münchenčani so nov mejnik postavili z domačo zmago (3:0) nad Augsburgom ter vpisali najdaljši niz brez poraza v Bundesligi.

Munchenski Bayern grenkobe poraza ni okusil že zadnjih 37 prvenstvenih tekem, s čimer je popravil prejšnji rekord Hamburga iz januarja 1983.

Bayern je zadnjič doživel poraz lanskega oktobra, ko je bilo boljše moštvo Bayerja iz Leverkusna. Od takrat dalje pa evropski in nemški prvaki niso vpisali poraza. Prejšnji rekorder Hamburg je z nizom neporaženosti vztrajal 36 tekem.

Pep: "Lahko samo čestitam"

"Gre pravzaprav za neverjeten rekord, kajti niti najmanj ni lahko kar 37 tekem igrati brez poraza. Ob tej priložnosti bi klubu rad samo čestital," je dejal Pep Guardiola, ki je trenerske vajeti v Bayernu prevzel junija.

Tudi nekdanji strateg katalonske Barcelone je vpisal rekord, in sicer osebnega, saj je slavil že 12 prvenstveno tekmo brez poraza, v najboljšem začetku novinca na trenerski klopi Bayerna v zgodovini prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.