Šport > Nogomet
30 ogledov

Robben ni hotel streljati 11-metrovke

(Bayern München - Viktoria Plzeň ) EPA
Visoko zmago Bayern Münchna, ki je s 5:0 premagal Viktorio Plzen, je zasenčil ''prepir'' med Pepom Guardiolo in Arjenom Robbnom.

Bayern München je v tretjem kolu Lige prvakov premagal Viktorio Plzen (5:0) in osvojil še deveto točko v letošnji sezoni najelitnejšega nogometnega tekmovanja.

V 25. minuti tekme je v gostujočem kazenskem prostoru padel Arjen Robben in delilec pravice je pokazal na belo točko. Pep Guardiola je želel, da 11-metrovko izvaja Robben, zato je z roba igrišča vpil ''Arjen, Arjen'', nizozemski reprezentant pa se za ukaz trenerja ni zmenil in žogo prepustil Francku Ribéryju, ki je nato dosegel prvi zadetek na tekmi.

Robben naj bi Guardioli zameril, ker mu na ligaški tekmi proti Mainzu ni dovolil izvajati 11-metrovke. Španski strateg je takrat v ogenj poslal Thomasa Müllerja, česar mu Robben, kot kaže, še ni odpustil.

''Nočem govoriti o tem. Pozabimo vse skupaj,'' je po tekmi povedal Robben in dodal: ''Odigrali smo zelo dobro tekmo in 5:0 je odličen rezultat, a lahko bi igrali še bolje, če smo nekoliko kritični.''

Guardiola je priznal, da je za izvajanje 11-metrovke izbral Robbna. ''Želel sem, da jo izvaja Robben, a igralci se lahko odločijo sami. Streljal je Franck in zadel. Všeč mi je, kadar igralec pokaže pogum za strel z bele točke'' je dejal Španec.

''Arjen je bil nekoliko jezen. Trener je izbral njega, a on ni hotel streljati. To je nogomet in takšne stvari se dogajajo,'' pa je dodal Ribéry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.