Šport > Nogomet
42 ogledov

"Guardiola ni učitelj, to mora pojasniti"

Effenberg sodišče zagovor Bayern EPA
Nekdanji nemški reprezentant Stefan Effenberg je zatrdil, da mora Pep Guardiola razložiti, zakaj je Arjenu Robbnu preprečil streljanje enajstmetrovke.

Nekdanji vezist Bayerna in nemške reprezentance Stefan Effenberg, ki je z Bavarci leta 2001 osvojil tudi Ligo prvakov, je pokritiziral odločitev Pepa Guardiole, da Arjenu Robbnu odvzame izvajanje najstrožje kazni in to zaupa Thomasu Müllerju.

Bayern je v soboto gostil Mainz in pri vodstvu s 3:1 so gostje zakrivili enajstmetrovko nad Bastianom Schweinsteigerjem. K žogi je stopil redni izvajalec Robben, toda Guardiola je ob igrišču zahteval, da strel izvaja Müller, ki je tudi zadel in postavil končni izid na Allianz Areni (4:1).

"Nihče noče biti v taki situaciji"

"Tega ne moreš storiti pred 80 tisoč gledalci. Igralec ima žogo v rokah, poln samozavesti hoče izvajati enajstmetrovko, potem pa vmes poseže trener kot kakšen šolski učitelj in hoče, da strelja nekdo drug," je svoje videnje situacije za Sky Sports podal Effenberg.

"To je zelo težak trenutek za vsakega nogometaša, občutek je zelo grenak. Nihče noče biti v takšni situaciji. Takšne odločitve mora trener pojasniti, to je njegova dolžnost. Ne more preprosto reči: 'Jaz sem trener in jaz sprejemam odločitve,'" je še dodal Effe.

Komentarjev 2
  • Avatar roksa
    roksa 13:11 21.oktober 2013.

    Tu si pa mimo pihno. Ibro je tak glup, da sam sebe prca!!!!!

  • Avatar mike1968
    mike1968 13:05 21.oktober 2013.

    ta Guardiola ni čisto čist...marsikoga je že zj..al...kot npr. IBRO