Šport > Nogomet
32 ogledov

Beckham zasluži več kot Messi in Ronaldo

cristiano ronaldo lionel messi EPA
Po poročanju francoskih medijev bo v sezoni 2012/13 najbolje plačani nogometaš vendarle po novem zvezdnik Paris Saint Germaina - David Beckham.

Nekdanji kapetan angleške reprezentance David Beckham, ki je konec januarja okrepil Paris Saint Germain, bo s plačo do konca letošnje sezone zaslužil okrog 1,7 milijona evrov, približno enako vsoto pa bodo na njegov račun prinesli še bonusi, ki so zapisani v njegovi pogodbi z moštvom iz francoske prestolnice.

Precej več je Becks zaslužil v jesenskem delu sezone, ko je nastopal za Los Angeles Galaxy, temu pa je treba prišteti še številna sponzorska sredstva, ki jih je deležen nekdanji igralec Manchester Uniteda, Real Madrida in AC Milana.

davod beckham PSG | Avtor: EPA EPA
Celotni Beckhamovi prihodki v tekočem tekmovalnem obdobju, ki so vezani na nogomet, bodo tako dosegli sapo jemajočih 36 milijonov evrov. Seveda velja ob tem poudariti, da ima najslavnejši angleški nogometaš tudi celo vrsto zelo donosnih poslov, ki niso neposredno povezani z nogometom. Omeniti velja še, da bo denar, ki mu po pogodbi pripada pri PSG, podelil v humanitarne namene, pariški klub bo okrog 3,4 milijona evrov torej nakazal eni od lokalnih dobrodelnih organizacij.

Argentinec Lionel Messi bo od Barcelone v tej sezoni prejel 13 milijonov skupne evropske valute, skupaj s sponzorskimi sredstvi pa bo zaslužil okrog 35 milijonov evrov. Portugalec Cristiano Ronaldo je tretji na absolutni lestvici nogometnih zaslužkarjev s 30 milijoni evrov. Sledijo Kamerunec Samuel Eto'o, Brazilec Neymar, Argentinec Sergio Agüero, Anglež Wayne Rooney, reprezentant Slonokoščene obale Yaya Touré in še en Argentinec Carlos Tévez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.