Šport > Nogomet
19 ogledov

''Beležil sem že večje, boljše zmage''

Mourinho Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala EPA
Trener madridskega Reala José Mourinho po koncu povratne tekme Lige prvakov proti Manchester Unitedu ni izgledal pretirano navdušen. Portugalec, ki je po zmagi svojih varovancev glasno sočustvoval z Alexom Fergusonom, uspeha na Old Traffordu nikakor ne smatra za enega izmed vrhuncev svoje kariere.

Real Madrid si je na kontroverzni tekmi Lige prvakov proti Manchester Unitedu, kjer je Nani prejel zdaj že zloglasni rdeči karton, zagotovil napredovanje med najboljših osem v Evropi. Kljub zmagi proti enemu izmed največjih nogometnih klubov na svetu, pa Mourinho ni bil pretirano navdušen. ''Ja, teden s tremi zmagami je zagotovo dober, a beležil sem že večje, boljše zmage. Verjetno razumete, zakaj po zmagi na Old Traffordu nisem v sedmih nebesih. Seveda je bila zmaga pomembna in vem, da lahko osvojimo Ligo prvakov. A obenem se zavedam, da lahko izpademo že v naslednjem kolu, saj je Liga prvakov polna odličnih ekip. Ostajam miren in hladen,'' je povedal Mourinho.

Najbolj je navdušil z Interjem

Portugalca pa nista prepričali niti dve zaporedni zmagi proti vodilni ekipi La Lige. ''Najboljši niz sem zabeležil z Interjem, ko smo v treh tekmah osvojili tri lovorike. Najprej smo v finalu italijanskega pokala premagali Romo. Nato smo na gostovanju pri Sieni osvojili italijansko prvenstvo. Sledil je finale Lige prvakov v Madridu, kjer smo premagali Bayern München. Temu jaz pravim izjemen niz,'' je dejal Mourinho.

Trener Reala je po zmagi proti Unitedu sočustvoval z Manchester Unitedom in celo zatrdil, da je izgubila boljša ekipa. Nekateri mediji so zato namigovali, da si Mourinho utira pot za vrnitev v angleško Premier ligo. ''Vsak dan delam na najvišjem nivoju in razmišljam samo o klubu. Nikoli ne razmišljam o sebi,'' je govorice na posreden način zanikal ''Edini''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.