Šport > Nogomet
31 ogledov

Po izključitvi Nanija poklical policijo

nani arbeloa
1/4
EPA
Sodniška odločitev na torkovi tekmi lige prvakov, ko je moral z igrišča nogometaš Manchester Uniteda Nani, je sprožila številne odzive po vsem svetu. Med bolj zanimive sodi poteza 18-letnega navijača iz Birmighama, ki je zaradi rdečega kartona poklical policijo in prijavil turškega sodnika Cüneyta Čakirja, češ da je zagrešil kriminalno dejanje.

Kot je sporočila birminghamska policija, se je vročekrvni navijač po tekmi, ko se je nekoliko pomiril, opravičil za svoj klic. Policisti so ob tem opozorili na težave zaradi zlorabe številke za klic v sili. Lani so imeli v tem okrožju od 6900 klicev na številko 999, ki v Veliki Britaniji pomeni klic v sili, kakšna dva odstotka lažnih sporočil oziroma šal. Mladeniču, njegov klic so sicer ocenili za "precej zabavnega", so policisti pogledali skozi prste, odnesel jo je zgolj z opozorilom, naj drugič takšnih stvari ne počne.

"Ta primer je sicer po svoje zabaven, vendar kaže na težavo, ki nam jo povzročijo neresni klicatelji. S takšnimi se naši operaterji srečujejo vsak dan, včasih pa imajo takšna dejanja lahko tudi hujše posledice, saj preusmerjajo našo pozornost in tako morda pomoči ne dobijo tisti, ki jo res potrebujejo," je dejal glavni inšpektor na nottinghamski policijski upravi Ted Antill ter vse, ki številko za klic v sili zlorabijo za lažne prijave, opozoril, da je to tudi kaznivo dejanje.

Do dogodka, ki je tako razvnel navijača, je prišlo v 57. minuti tekme Manchester United - Real: domači nogometaš Nani je z visoko iztegnjeno nogo zadel tekmeca Alvara Arbeloo v prsi, a so v domačem klubu prepričani, da ga preprosto ni videl in da v njegovi potezi ni bilo namere, zato je bil rdeči karton prestrogo dosojen.

Komentarjev 1
  • bojovi 13:06 07.marec 2013.

    Na posetku se lepo vidi, ko je že imel skorja dvignjeno nogo, Nani je videl Realovca.