Šport > Nogomet
18 ogledov

Benayoun: ''Chelsea je škodoval Torresu''

fernando torres EPA
Izraelski reprezentant Yossi Benayoun je londonski Chelsea obtožil, da je škodoval karieri Fernanda Torresa. Izraelec je ob Špancu igral že v Liverpoolu, kjer je Torres v 142 tekmah dosegel 81 golov.

Nogometaš Chelseaja Yossi Benayoun je okaral angleškega prvoligaša, ker naj bi ta škodoval karieri Fernanda Torresa. Izraelec je skupaj s Španecem igral že na Anfieldu, kjer je Torres užival najbolj uspešno obdobje svoje kariere.

Po prestopu na Stamford Bridge, ki je Chelsea stal več kot 70 milijonov evrov, pa Torres ni bil najbolj prepričljiv. Pod vodstvom nekdanjega sodelavca Rafaela Beníteza, ki je zamenjal Roberta Di Mattea, je Španec občasno prikazal staro formo, a Benayouna skrbi, da nikoli več ne bo isti igralec.

benayoun | Avtor: EPA EPA
''Lahko razumete, da mu ni lahko, saj je bil prvi strelec Liverpoola. Takrat je bil neverjeten, podal si mu žogo in vedel, da bo zadel,'' je povedal Benayoun in nadaljeval: ''Pri Chelseaju je začel slabo. Naprej je bil na klopi, šele nato na igrišču. Ni dobil potrebne samozavesti. Ob 70 milijonih, ki visijo nad njim, ne bi bilo lahko nobenemu igralcu. Njegovo situacijo so slabo vodili od samega začetka.''

Torres je v 134 tekmah za Chelsea dosegel le 25 golov, kar je občutno manj, kot so Londončani pričakovali. Najbolje se je odrezal v letošnji sezoni, v kateri je dosegel 15 zadetkov in zdi se, da 28-letnik počasi prihaja nazaj v staro formo. ''Zame je še vedno eden najboljših napadalcev na svetu. Ne moreš se tako hitro spremeniti iz enega najboljših igralcev v nogometaša, za katerega nekateri pravijo, da ni dovolj dober za Chelsea. Imel je dobra obdobja in slaba obdobja. Predvsem mora verjeti vase. To bi bilo dobro za njegovo samozavest. Upam, da bo dosegel še nekaj zadetkov, potem pa boste videli pravega Fernanda Torresa,'' je zaključil Benayoun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.