Šport > Nogomet
24 ogledov

Benítez z novim remijem nič bolj priljubljen

Redknapp Manchester United Queens Park Rangers QPR Premier League
1/14
EPA
Novi trener Chelseaja Rafael Benítez je tudi na drugi ligaški tekmi na Stamford Bridgeu remiziral brez zadetkov (0:0). Njegove modre je tokrat pri remiju zadržal bližnji londonski sosed Fulham. Na drugi strani Londona je Tottenham ugnal Liverpool (2:1). Oba Manchestra sta se z zmagama še oddaljila zasledovalcem. Remi Arsenala pri Evertonu (1:1).

Robin van Persie je z najhitrejšim golom letošnje sezone Premier League ohranil Manchester United na vrhu lestvice. Rdeči vragi so po Nizozemčevem golu v 31. sekundi tekme na Old Traffordu premagali West Ham United.

Branilci naslova Manchester City so z goli Maria Balotellija (prvi ligaški v sezoni) in Jamesa Milnerja zmagali na sosedskem gostovanju pri Wigan Athleticu. Rezultat sicer ne razkrije celotne podobe tekme, kjer so bili domači morda celo bližje zmagi.

"Imeli smo srečo. Jaz sem imel srečo," je po tekmi proti Wiganu priznal trener Cityja Roberto Mancini. "Wigan je igral v postavitvi 3-4-3 in nam povzročal težave po bokih. Ko smo spremenili našo postavitev, težav nismo imeli več. Mislim, da je lahko Mario (Balotelli) še boljši. Zabil je pomemben gol, a lahko se še naprej izboljšuje. Po mojem mnenju ni igral preveč dobro."

Spet ovacije za Di Mattea

Žvižge je še na drugi zaporedni tekmi kot trener Chelseaja moral poslušati Rafael Benítez, ki je na derbiju ekip iz zahodnega Londona proti Fulhamu še na drugi zaporedni tekmi remiziral brez zadetkov.

Navijači modrih so Španca na Stamford Bridgeu tokrat pričakalo mnogo bolj toplo (vsaj brez žvižgov), a jih je nova kisla predstava razhudila ob koncu tekme. V 16. minuti si je že drugič zapored stoječe ovacije prislužil odstavljeni trener Roberto Di Matteo.

Chelseaju je v tolažbo ostal vsaj poraz West Bromwich Albiona, zaradi katerega so z boljšo gol razliko na tretjem mestu prehiteli ekipo njihovega nekdanjega igralca Stevea Clarka.

"Malce sem frustriran," je po tekmi dejal Benítez. "Ekipa je bila dobro organizirana in si ustvarila priložnost. Vidi se, da gremo naprej, ampak še vedno se moramo izboljšati. Imamo igralce, ki lahko spremenijo tekmo. Moramo se bolje povezati z njimi in to storiti hitreje. V glavnem pa mislim, da so stvari pozitivne. Za igralce, ki jih imamo v napadu, moramo igrati z višjim tempom."

Clattenburg preživel povratek

Omadeževani sodnik Mark Clattenburg, ki je bil oproščen vseh obtožb o uporabi rasističnih zmerljivk na tekmi Chelseaja in Manchester Uniteda pred tedni, se je na zelenice vrnil ob remiju Southamptona in Norwich Cityja (1:1).

Štirinajsto kolo sta na Villa Parku sicer odprla Aston Villa in Reading. Z rezultatom 1:0 so se novih treh točk veselili domači. Na klop Queens Park Rangersov, ki v letošnji sezoni še nimajo zmage, je prvič sedel Harry Redknapp in iztržil točko.

Angleška liga, 14. kolo:

Aston Villa : Reading 1:0 (0:0)
Benteke (80)

Sunderland : Queens Park Rangers 0:0

Southampton : Norwich City 1:1 (1:1)
Lambert (32); Snodgrass (45)

Stoke City : Newcastle United 2:1 (0:0)
Walters (81), Jerome (85); Cissé (47)

Swansea City : West Bromwich Albion 3:1 (3:1)
Michu (9), Routledge (11, 39); Lukaku (45)

Tottenham Hotspur : Liverpool 2:1 (2:0)
Lennon (7), Bale (16); Bale (72/a.g.)

Chelsea : Fulham 0:0

Everton : Arsenal 1:1 (1:1)
Fellaini (28); Walcott (1)

Manchester United : West Ham United 1:0 (1:0)
Van Persie (1)

Wigan Athletic : Manchester City 0:2 (0:0)
Balotelli (69), Milner (72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.