Šport > Nogomet
10592 ogledov

Benzema se je odzval na Messijevo trditev o zlati žogi

Lionel Messi Epa
Po mnenju argentinskega superzvezdnika bi bil Karim Benzema zasluženi prejemnki nagrade Ballon d'Or za leto 2022.

Lionel Messi, sedemkratni dobitnik najprestižnejše individualne nagrade v nogometu, je za svojega naslednika na bodoči podelitvi izbral Karima Benzemaja.

Francoski zvezdnik iz vrst Real Madrida ima za seboj najboljšo sezono njegove kariere, v kateri je zabil 44 golov na 46 tekmah ter se s kraljevim klubom polastil srebrnine tako v španskem prvenstvu kot ligi prvakov.

Karim Benzema | Avtor: Epa Epa
"Mislim, da tokrat ni dvoma. Povsem jasno je, da ima Benzema za seboj spektakularno leto, ki ga je kronal v zmago v ligi prvakov. Na vseh tekmah od osmine finala najprej je bil ključna figura moštva. Verjamem, da letos ne bi smelo biti nobenega dvoma," je dejal Argentinec.

Lanska podelitev nagrad za najboljšega igralca leta 2021 je v nogometnih krogih dvignila veliko prahu, saj je pretežni del športne javnosti pričakoval gladko zmago Roberta Lewandowskega, a se je prestižnega priznanja - sedmega v karieri - na koncu veselil Messi. Letošnja razglasitev bi morala glede na napovedi poznavalcev miniti brez podobnih kontroverz.

Benzema se je na Messijeve besede odzval po tekmi Francije in Danske, na kateri kljub zadetku v 51. minuti ni mogel preprečiti poraza svoje reprezentance (1:2).

"Slišal sem za Messijeve besede, ki so me zelo razveselile. Zelo sem zadovoljen, da to govori igralec takšnega kova, kot je on. To mi daje motivacijo, da dosežem še več," je komentiral 34-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice