Šport > Nogomet
198 ogledov

Razkrita najboljši igralec in idealna postava Lige prvakov

Šport: Razkrita najboljši igralec in idealna postava Lige prvakov - Karim Benzema Profimedia
Karim Benzema je bil izbran za najboljšega igralca Lige prvakov v letošnji sezoni.

Francoski nogometni reprezentant Karim Bernzema, ki je z madridskim Realom minulo soboto osvojil ligo prvakov, je bil izbran za najboljšega igralca tega evropskega klubskega tekmovanja sezone 2021/22, ki poteka pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa). Znana je tudi Uefina najboljša enajsterica lige prvakov.

Nagrado je podelila Uefina tehnična komisija, ki je prepoznala ključno vlogo Francoza pri Realovi poti do rekordne 14. zvezdice v ligi prvakov.

Štiriintridesetletni Benzema je v izločilnih bojih to sezono v LP zabil deset golov, vključno z dvema zaporednima hat-trickoma proti PSG in v četrtfinalu proti Chelseaju.

S skupno 86 zadetki na kontu je Benzema tretji najboljši strelec lige prvakov skupaj s Poljakom Robertom Lewandowskim. Omenjena zaostajata le za Argentincem Lionelom Messijem (125 golov) ter Portugalcem Cristianom Ronaldom (140).

Uefina komisija je razglasila tudi najboljšo enajsterico LP, v kateri so iz Real Madrida še vratar Thibaut Courtois; Belgijec je bil izbran tudi za najboljšega igralca finalne tekme, Hrvat Luka Modrić in Brazilec Vinicius Junior, ki je v soboto dosegel odločilni zadetek proti Liverpoolu.

Prvo enajsterico po mnenju Uefe sestavljajo še Anglež Trent Alexander-Arnold, Nizozemec Virgil van Dijk, Škot Andy Robertson in Brazilec Fabinho (vsi Liverpool), Chelseajev Antonio Rüdiger iz Nemčije, Belgijec Kevin de Bruyne (Manchester City) ter Francoz Kylian Mbappe (PSG).

Florentino Perez Aleksander Čeferin Pred finalom Šport Poglejte si darilo, ki ga je od svojega velikega sovražnika prejel Čeferin Luka Modrić Epsko Šport Ne boste verjeli, kako so se Hrvatje ponorčevali iz PSG-a in Cityja Luka Modrić Pri podelitvi Šport Ti dve besedi, ki jih Čeferin izrekel Modriću, povesta vse Norišnica Šport Nepopisno rajanje v Madridu, zbralo se je 400.000 ljudi Carlo Ancelotti Za anale Šport Ancelotti in Courtois spisala zgodovino Lige prvakov! To ni uspelo še nikomur Real Madrid : Liverpool Finale Lige prvakov Šport Strokovnjak pojasnil situacijo ob kontroverzno razveljavljenem zadetku Reala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice