Šport > Nogomet
4 ogledov

Benzemaju in Ribéryju grozi zapor

Franck Ribery in Karim Benzema (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Francoska nogometaša Franck Ribéry in Karim Benzema bosta, kot kaže, spet morala na sodišče. Razlog je nekaj let stara afera s prostitutko.

Jedro primera je starost prostitutke Zahie, ki je bila v času, ko je bila v družbi zvezdnikov Bayerna in Reala, še mladoletna. Po francoskih zakonih pa je v takšnem primeru zagrožena kazen do treh let zapora ali pa 45 tisoč evrov globe. A po izjavah Zahie igralca Franck Ribéry in Karim Benzema nista vedela, da še ni stara 18 let.

Tudi tožilstvo je pred tem predlagalo opustitev primera, saj naj ne bi bilo dovolj dokazov, da sta nogometaša vedela za starost prostitutke, s katero sta se družila leta 2008 oziroma 2009.

V odvetniškem taboru Ribéryja so se že odzvali na današnjo napoved sodnega nadaljevanja primera. "Ta odločitev je nepravična in presenetljiva. Predvsem zaradi izsledkov preiskave in zato, ker je Zahia poudarila, da moj klient v času stikov z njo ni vedel, koliko je stara," je sporočila Ribéryjeva odvetnica Sophie Bottai.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.