Šport > Nogomet
23 ogledov

Berić okrepil ekipo Darka Milaniča

evropska liga maribor panathinaikos berić Saša Despot
Pogajanja so končana, dogovor sklenjen. Slovenski nogometni reprezentant Robert Berić po treh letih zapušča NK Maribor, v donosnem poslu se seli v Gradec.

Berić je podpisal štiriletno pogodbo s Sturmom. Dvaindvajsetletnik je šesta okrepitev graškega moštva, ki ga vodi nekdanji mariborski strateg Darko Milanič.

Gre za prestop, ki ga je zasnoval Zlatko Zahovič in znova opravil velik posel za klub. Predstavniki avstrijskega prvoligaša so se namreč med pogovori v prejšnjem tednu obvezali, da bodo do torka zvečer pripravili ponudbo in ob potrjenih pogojih je zgodba o prestopu 22-letnega napadalca v noči s torka na sredo dobila epilog. Robert Berić se je tako v sredinem popoldnevu že pridružil novim soigralcem v Gradcu, poroča spletna stran mariborskega kluba.

"Rad bi se zahvalil vsem, ekipi, prejšnjemu in zdajšnjemu trenerju, zdaj trenutno nekdanjemu športnemu direktorju. Pa seveda navijačem, predvsem violam. Za menoj je izjemno triletno obdobje, ponosen sem na trenutke v vijoličastem. Osvajali smo trofeje, bili uspešni v Evropi. Maribor mi je veliko dal, iz Maribora odhajam z lepimi spomini," je ob odhodu dejal strelec 37 zadetkov za NK Maribor. Dva od teh sta prinesla potrditev naslova prvaka (za leto 2013 proti Olimpiji v Ljudskem vrtu in za leto 2011 v Ajdovščini), kar šest jih je prispeval v evropskih tekmovanjih v sezoni 2012/13 in v vijoličastem dresu postal tudi slovenski reprezentant.

Sturm je za Berića po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA odštel prek enega milijona evrov, pri nakupu je pomagal investitor Frank Stronach. Pred Berićem so Sturm okrepili Anel Hadžić (Ried), Aleksandar Todorovski (Polonia Varšava), Marco Djuricin, Daniel Beichler (oba Hertha BSC) in Daniel Offenbacher (Salzburg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.