Šport > Nogomet
13 ogledov

Berić: "V napad, a ne brezglavo"

NK Maribor dres Adidas
Pred nogometaši Maribora je tekma leta. Vsaj tako kažejo dejavnosti kluba iz Ljudskega vrta, ki se pripravlja na sredino povratno tekmo 3. kola kvalifikacij za Ligo prvakov. Tekma med Mariborom in Maccabijem iz Haife se bo začela ob 20.45. Prvi obračun so z 2:1 dobili Izraelci.

Po prvi tekmi 3. kola kvalifikacij za Ligo prvakov bodo Mariborčani lovili zaostanek enega gola, ki bi jim prinesel še eno kolo kvalifikacij za elitno tekmovanje. Če bi se prebili tja, a v tako imenovanem play offu izgubili, bi jesen preživeli v Evropski ligi.

Tudi to bi bil izjemen uspeh za domačo nogometno sceno, ki od leta 1999, ko so Mariborčani igrali v Ligi prvakov, ni dosegala vidnejših rezultatov. Uspeh bi dopolnil tudi klubsko blagajno. Mariborčani so se namreč že rešili dolgov iz preteklosti, zdaj že žanjejo sadove dela iz zadnjih dveh let. V času gospodarske krize je klub eden izmed svetlih slovenskih primerov.

Pri mariborskem klubu še niso znali povedati, koliko vstopnic (cena je med osem in 15 evrov) so prodali. Pričakujejo pa več kot 10 tisoč gledalcev, kar pomeni, da bodo imeli vijoličasti izjemno spodbudo pri lovu na gol, ki bi prinesel napredovanje.

"Na tekmi v Haifi smo pokazali, da lahko igramo enakovredno in da znamo zabiti gol. V napad za ta gol pa ne bomo šli brezglavo," je na novinarski konferenci dejal napadalec Robert Berić.

Trener Darko Milanič je analiziral prvo tekmo in pojasnil: "Spoznali smo njihovo igro. Imajo agresiven slog, ki ga naši nogometaši niso vajeni, saj sodniki na tekmah državnega prvenstva ob vsakem dotiku dosodijo prekršek. Tega v evropskih tekmovanjih ni in treba se bo prilagoditi. Zdaj vemo, kako je treba odgovoriti na njihovo igro."

Mariborčani bodo za odločilni zadetek morali napadati, vendar hkrati paziti na nevarne napadalce izraelskega prvaka, ki bo nastopil okrepljen v primerjavi s prvo tekmo, saj se v ekipo vračajo Brazilec Gustavo Boccoli, Ganec Yahaya Seidu in kapetan Yaniv Katan.

Obramba vijoličastih bo tako na izjemni preizkušnji. Brazilec Arghus ne bo mogel nastopiti zaradi prevelikega števila rumenih kartonov. Mitja Viler, Aleš Majer in Nejc Potokar vadijo s prvim moštvom, vendar še niso pripravljeni za tekmo. Dvoboj bodo sodili Francozi na čelu s Saidom Ennjimijem.

Komentarjev 1
  • pesjan 21:10 02.avgust 2011.

    taki lepi dresi .....